Made-in-Europe.nu
Celimo

Hank Oude Reimer op weg naar voorzitterschap Celimo

Hank Oude Reimer, mede-eigenaar van Oude Reimer, is gekozen als vice-voorzitter van Celimo. Vanaf juni 2022 wordt hij voorzitter van de Europese koepelorganisatie voor machinedistributeurs.

Hank Oude Reimer volgt Erdal Gamsiz uit Turkije op, CEO van Ses3000 CNC. De laatste Nederlander die voorzitter van Celimo was in de vorige eeuw, was Cees Janssen van Landré. Hank Oude Reimer, mede-eigenaar van Oude Reimer, was al voorzitter van de Tooling Group binnen Celimo, waarin de Europese distributeurs van werktuigmachines, gereedschappen een aanverwante apparatuur en diensten verenigd zijn. “Die termijn zat er op en toen ben ik gevraagd om via het vice-voorzitterschap straks voorzitter te worden.”

Nu vice-voorzitter Europese distributeursvereniging, volgend jaar voorzitter

Hank Oude Reimer.

Scandinavische landen

Een van de taken die Hank Oude Reimer op zich zal nemen, is het meer betrekken van de Scandinavische leden bij de vereniging. Daarnaast is de organisatie de gesprekpartner voor de Europese sector met de Europese Unie. “Voor een onderwerp als de CE-normering zijn we heel druk geweest om de juiste invulling te geven aan wetgeving. We hebben op het gebied van machines een belangrijke stem bij de EU”, zegt Hank Oude Reimer over de Europese brancheorganisatie van distributeurs van werktuigmachines.

Dichtbij het vuur

Met deze benoeming komt hij dichtbij het vuur te zitten. Hank Oude Reimer: “We zitten bovenop het nieuws rond economie, wetgeving en CE-normeringen. Als Celimo zien we als eerste de Europese trends en die geven we door aan de landelijke brancheorganisaties.” Dat maakt zijn benoeming op deze internationale positie interessant voor de Nederlandse sector. Onlangs maakte de Europese koepel van distributeurs gemengde vooruitzichten over de Europese markt bekend. In Korea en China heeft men de niveaus van voor corona al achter zich gelaten. In de Eurozone, met Duitsland als grootste speler, komt men net terug op die niveaus. Het Verenigd Koninkrijk, dat eind 2020 bijna op het oude niveau terug was, is weer teruggezakt in een tweede dip.

In Nederland is de FPT-VIMAG als nationale organisatie aangesloten bij Celimo.

Pin It on Pinterest