Doosan NHP 5000

Doosan ziet kansen om via de Italiaanse markt de positie in Europa te versterken. Dat meldt de Koreaanse machinebouwer in de aanloop naar de EMO Milano. Op de beurs pakt Doosan uit met drie thema’s: 5-assig bewerken, multitasking en multi-assen machines én met automatisering. Van dit laatste wordt onder andere het RPS palletsysteem gedemonstreerd.

Doosan wil op deze drie gebieden het marktaandeel in Europa vergroten, zegt Elizabeth (Hyekyung) Park, marketing manager, in een interview met de EMO Milano. Zij ziet dat de trend om gewicht te besparen en de toenemende complexiteit van componenten de vraag naar 5-assige CNC-machines aanjaagt, niet alleen in Europa, ook in andere voor Doosan belangrijke markten zoals de Chinese. Ook multitasking machines worden hierdoor méér gevraagd.

Doosan met 5-assig, multitasking en automatisering naar de EMO

Het Doosan RPS5000 palletsysteem met de NHP 5000 zoals deze bij Ledder Metaaltechniek staat.

Chinese markt is booming

Park zegt dat de Chinese markt op dit moment de sterkste is, vooral gestimuleerd door binnenlandse vraag én de stimuleringsprogramma’s van de Chinese overheid voor machines die in China zelf geproduceerd worden. Ze noemt verder een opmerkelijke toename van het aantal verkopen van machines voor de productie van matrijzen én voor onderdelen voor de halfgeleiderindustrie. Ze zegt dat de machinebouwer nieuwe technologieën wil ontwikkelen om in de spelen aan deze vraag.

In Solutions Magazine kun je een artikel lezen over Ledder Metaaltechniek, dat de horizontale Doosan NHP 5000 gekoppeld heeft aan het palletsysteem RPS 5000 om daarmee mee onbemande uren te kunnen maken.

Kansen door CO2 neutraliteit

Wereldwijd denkt ze dat de vooruitzichten voor de industrie goed zijn, ondanks de onzekerheden rondom de vaccinaties en de spanningen tussen Amerika en China. Electromobiliteit, energie en olie- en gas zijn de sectoren die gaan profiteren van de aankondiging van grote landen wereldwijd om CO2 neutraal te worden. “Wij denken dat de wereld de economische sterkte van 2019 al in 2022 zal kunnen herstellen.” In Europa wil Doosan vooral groeien met hoogwaardige machines. Elizabeth Park zegt: “In de Europese markt richten wij ons op de productie van hoogwaardige onderdelen, met hoge toegevoegde waarde dat alleen mogelijk is met hoogwaardige gereedschapsmachines.”

Op de EMO Milano (4-9 oktober) laat Doosan onder andere de DVF 5000 en 6500 voor 5-assig bewerken zien, de PUMA SMX2100ST en 5100LB en de multitaskingmachine PUMA TT2100SYYB. Qua automatisering pakt Doosan uit met onder andere het ronde palletmagazijn RPS gekoppeld aan een horizontaal bewerkingscentrum en een DVF 5000 bewerkingscentrum voorzien van een automatische werkstukwisselaar. Doosan wordt in Nederland vertegenwoordigd door Dormac CNC Solutions

Pin It on Pinterest