Made-in-Europe.nu
hyperMill Virtual Machining

Grotere rol digitale tweeling in hyperMill 2022

CAM-ontwikkelaar Open Mind demonstreert op de EMO Milaan enkele nieuwe features uit de 2022 release van hyperMill. Daarnaast laat het Virtual Machining Center zien, dat gebruik maakt van de digitale tweeling van de machine. Een voorbeeld van de nieuwe interactie tussen CAM en CNC-machine is de Best Fit functie, voor onder meer 3D geprinte onderdelen die nabewerking nodig hebben.


hyperMill Virtual Machining Center is de eerste stap, aldus de ontwikkelaars, naar een geavanceerde procesoptimalisatie en automatisering. De software gebruikt een digitale tweeling voor het optimaliseren van de bewerkingen. Een van de voordelen hiervan is dat men virtueel het proces kan optimaliseren en ondertussen geen kostbare machinetijd verloren gaat. Hiervoor worden NC-data gebruikt net als het kinematisch model van de CNC-machine. Open Mind wil hiermee de insteltijd aan de machine sterk reduceren.

Open Mind toont toekomstige release al op EMO Milaan

Best fit functie voor 3D geprinte onderdelen

Een voorbeeld van de nieuwe functies is het automatisch uitlijnen van het werkstuk. Deze Best Fit functie is met name bedoeld voor het bewerken van 3D geprinte werkstukken, gietdelen en lassamenstellingen. Alle drie deze werkstukken kenmerken zich doordat ze vanwege het productieproces qua maatvoering kunnen verschillen van elkaar. In plaats van het materiaal in de opspaninrichting handmatig uit te lijnen op het NC-programma, lijnt hyperMill het NC-programma automatisch uit op de positie van het onderdeel. Deze nieuwe functie maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van de virtuele machine in het CAM-programma en communiceert met een 5-assig bewerkingscentrum dat 3D-metingen kan uitvoeren.

Gereedschappenlijst elektronisch versturen

In de nieuwe release van het CAM-programma wordt de Optimizer module uitgebreid en komt eveneens een upgrade van Connected Machining Module. Voor machines met rotatie- en zwenkassen optimaliseert de Optimizer module automatisch de bewegingen tussen de freesbanen in, afgestemd op de kinematica van de machine. De meest geschikte strategie wordt automatisch gekozen en verder geoptimaliseerd. In de nieuwe Connected Machining Module wordt het mogelijk om zowel voor een enkel gereedschap als voor de hele gereedschaplijst elektronisch data naar de machine te sturen. De gereedschaptabel hoeft dus niet langer aan de machine te wordne bijgewerkt. Hierdoor verkleint de kans op fouten.

De EMO Milaan vindt plaats van 4-9 oktober 2021 en je vindt Open Mind in hal 7/G12

Van 8-12 september vind je Open Mind Technologies Benelux op Machineering in Brussel

Pin It on Pinterest