Made-in-Europe.nu
Machineering

Machineering toont hoe de maakindustrie versneld kan digitaliseren

Het aftellen voor Machineering is begonnen. Over 3 weken bijt de beurs voor de maakindustrie de spits af na meer dan anderhalf jaar flatline modus in West-Europees beurzenland. Méér dan 100 exposanten demonstreren er slimme, geautomatiseerde en geconnecteerde productietechnologie, terwijl in Expertclasses hands-on kennis wordt gedeeld.


“We zijn mensen mensen, we moeten het hebben van persoonlijk contact. Iedereen heeft veel goesting om met een pils in de hand te praten over hoe het is gegaan. Daarom kijken we hard uit naar Machineering.” Zo zei Wim Bogaerts, manager Belgium/Luxemburg bij Okuma Benelux, het nog in de voorbeschouwing op Machineering in Solutions Magazine. Maar dat velen snakken om weer een beurs te bezoeken, technologie-demo’s te zien en anderen live te ontmoeten, is niet de enige reden waarom de beurs precies op het goede moment komt.

Ruim 100 exposanten, 10 technologieroutes en 12 Expertclasses

Meten is een van de thema’s in de technologieroutes.

Transitie industrie moet versnellen

De afgelopen maanden zijn alle seinen voor de maakindustrie in de Benelux op groen gesprongen. Veel bedrijven zien hun orders tot pré-coronaniveaus en daarboven stijgen. Dat betekent dat de oude problemen weer opduiken: gebrek aan vakmensen, de noodzaak om méér rendement uit machines te halen. De schaarste en hogere prijzen op de grondstoffenmarkt komen daar nog eens bij. De transitie richting slimme productieprocessen, waarbij efficiency en zuinig omspringen met kostbare materialen en grondstoffen centraal staan, versnelt. De maakindustrie zal nog sterker inzetten op productie on-demand, flexibele kleinere series, een korte time-to-market van innovaties en mass-customization. Digitale bestel- en productieprocessen en verregaande automatisering zijn oplossingen om sneller en efficiënter te produceren, ook bij kleinere series.

Klik hier voor het overzicht van alle exposanten

10 technologieroutes

De meer dan 100 exposanten op Machineering demonstreren in Brussel de oplossingen die hiervoor nodig zijn. In 10 technologieroutes kan de bezoeker snel de innovaties op heet bepaald technologievlak vinden, uiteenlopend van handling % robotics technologie, freestechnologie tot en met testen en meten, digital smart & data driven manufacturing technology en additive manufacturing. Ook is er een speciale technologieroute rond het thema prototyping en design, met aandacht voor het testen van materialen en componenten. Naast de live demo’s door de exposanten zijn er 12 expert classes, zowel door maakbedrijven die hun ervaringen delen alsook door experts van organisaties zoals Sirris, Flanders Make, Agoria en Flam3D.

Additive manufacturing zone

Flam3D is overigens ook verantwoordelijk voor de Flam 3D Additive Manufacturing zone. Samen met een aantal aangesloten AM-bedrijven worden toepassingen van additive manufacturing getoond, nieuwe ontwikkelingen en kunnen bezoekers er terecht met praktische vragen, zowel omtrent haalbaarheid en betaalbaarheid alsook om specifieke, diepgaandere kennisvragen rond additive manufacturing.

Automatisering wordt alsmaar belangrijker in de maakindustrie. Machineering toot de oplossingen.

Hybride event

De fysieke beurs Machineering wordt aangevuld met een digitaal platform. Deze ‘digitale tweeling’ van Machineering laat iedereen toe om ter plaatse en online – zowel voor, tijdens als na het event – te genieten van livestreaming activiteiten, afsprakenmodules (voor afspraken op de stand of online), en performante zoekmachines met AI matching op basis van uw opgegeven interesses.

Coronaproof

Machineering is coronaproof. De vakbeurs valt onder het Belgische handelsprotocol. Dit betekent dat er geen Corona-pas of Covid Safe ticket van bezoekers verlangd wordt. Sinds de laatste versoepelingen in België zijn er evenmin nog beperkingen qua bezoekersaantallen en tijdslots. Op donderdagavond is ook een nocturne voorzien voor laatavondbezoek tot 22u00.


Wie Machineering wil bezoeken, hoeft zich enkel vooraf te registreren (zoals altijd). Gebruik om gratis toegang te krijgen bij de registratie code 108.

Pin It on Pinterest