Made-in-Europe.nu
RoboJob Tower

RoboJob op weg naar een recordjaar

RoboJob is op weg naar een recordjaar. Het aantal bestellingen is hoger dan ooit, zegt CEO Helmut De Roovere. Dat meldt de Belgische CNC-automatiseerder aan de vooravond van een drukke beursmaand. Na anderhalf jaar radiostilte in beurzenland neemt RoboJob in september behalve aan Machineering deel aan de Franse industriebeurs Eurexpo Lyon.


“CNC-automatisering is relevanter dan ooit”, zegt Helmut De Roovere. Hij merkt dat de corona-pandemie de vraag naar automatisering van CNC-machines in een stroomversnelling heeft gebracht. Het zijn niet alleen bestaande klanten die robotsystemen bijbestellen. “Ook heel wat nieuwe klanten hebben de stap naar de automatisering van hun machinepark gezet.  De epidemie heeft onze klanten doen inzien dat onze robots hen meer zekerheid kunnen bieden in deze onzekere tijden. En de sterke opleving van de maakindustrie maakt dat er extra spindeluren gedraaid moeten worden om aan de hoge vraag te voldoen.”

Na anderhalf jaar gaat RoboJob weer naar de maakbeurzen

Robojob
RoboJob grijpt de start van de industriebeurzen aan om zich weer te presenteren.

Groeiende vraag in de VS

De groei zal dit en volgend jaar nog een extra impuls krijgen doordat het Belgische automatiseringsbedrijf voor de verspanende industrie de stap naar de VS heeft gemaakt. Sinds dit jaar heeft RoboJob hier een eigen vestiging. Automatisering speelt ginder wellicht nog sterker omdat het tekort aan vakmensen er zo niet nog groter is dan in Europa.

Beursdeelname Machineering

RoboJob begint het nieuwe beurzenseizoen, dat vanwege coronamaatregelen anderhalf jaar heeft stil gelegen, op 6 september in Lyon. Twee dagen later, woensdag 8 september, start Machineering waar RoboJob traditiegetrouw in Paleis 5 staat. Hier toont RoboJob het Tower systeem, de meest uitgebreide automatiseringsoplossing, en de Turn-Assist 270 i. De RoboJob Tower biedt verspanende bedrijven de mogelijkheid heel flexibel te automatiseren. In de september editie van Made-in-Europe Solutions Magazine – dat vanaf 1 september in Nederland en Vlaanderen verspreid wordt – kun je een uitgebreid artikel lezen hoe Platteau Subcontracting deze oplossing inzet om de Mazak Integrex J-200S elke avond en nacht tot 16 uur onbemand te laten draaien.

De RoboJob Tower zoals deze bij Platteau Subcontracting staat.

Automatische klauwwissel

De Vlaamse toeleverancier werkt sinds begin dit jaar met de Tower met het systeem om de klauwen van de SMW klauwplaat automatisch te wisselen. “We maken nu al batches vanaf 15 stuks geautomatiseerd”, zegt Pieter Cappoen, zaakvoerder van Platteau Subcontracting. “Dat willen we nog verder naar beneden brengen. Uiteindelijk wil ik vanaf 2 stuks geautomatiseerd verspanen.” Bij repeatorders is het een kwestie van het juiste programma kiezen en de RoboJob Tower stelt alles automatisch in.

1 comment

Pin It on Pinterest