Made-in-Europe.nu
slijpcyclus

DMG Mori breidt equipment-as-a-service uit naar CLX 450 TC

Precies twee weken voordat in Milaan de bezoekers het nieuws van DMG Mori op de EMO kunnen zien, trekt de machinebouwer in Pfronten al het doek van de noviteiten. De uitbreiding van het abonnementsmodel met de CLX 450 TC en later het gebruik van online calculatiesoftware up2parts springen naast een slijpcycli voor zowel een precisie draai- als freesmachine, in het oog.


Het aftellen voor de EMO Milano is begonnen. DMG Mori, een van de deelnemers, wil hier blijkbaar niet op wachten want op 20 september opent een speciale show in Pfronten. In de fabriek in Pfronten vindt dat een pré EMO beurs plaats. Fysiek. Maar wie geen zin heeft naar Duitsland te reizen, kan het event online bezoeken.

Machinebouwer organiseert in Pfronten een (digitale) pre EMO beurs

De modulaire PH Cell is een van de automatiseringsoplossingen die DMG Mori demonstreert tijdens de EMO.

CLX 450 TC afrekenen per spindeluur

Het abonnementsmodel PAYZR, dat in het voorjaar werd aangekondigd voor het 3-assig bewerkingscentrum M1, wordt uitgebreid naar de CLX 450 TC, een nieuwe machine die de première beleefde op de huisshow in Pfronten. Het gaat hier om een universele CNC-machine waarin de gereedschaprevolver vervangen is door een B-as. Dit zorgt voor korte omsteltijden en extra gereedschapcapaciteit omdat de B-as gebruik maakt van een gereedschappenmagazijn. De machine leent zich hierdoor voor high mix low volume. Ook deze machine kan men dus per gedraaid spindeluur betalen, het specifieke kenmerk van de nieuwe betaalvorm PAYZR, equipment-as-a-service.

Nieuwe slijpcycli voor draai- en freesmachines

Calculatiesoftware

DMG Mori trekt de digitalisering nog verder door. De machinebouwer kondigt namelijk aan dat in de toekomst ook de calculatiesoftware van up2parts via PAYZR beschikbaar komt. Vlak voor de EMO 2019 heeft de machinebouwer een belang genomen in deze Duitse startup, die software ontwikkelt om op basis van een CAD-model automatisch een kostprijs te berekenen. Ook hierop kan men straks een abonnement nemen.

6 jaar geleden op de DMG Mori stand op de EMO MIlano. AM is ook dit jaar een thema.

Slijpen op CTX en monoblock

Op machinevlak kunnen bezoekers van de Pre-EMO beurs in Pfronten nieuwe slijpcycli zien voor de CTX gamma 2000 TC en DMC 125 FD µPrecision. Deze laatste haalt een volumetrische nauwkeurigheid van 15 µm en een positioneernauwkeurigheid van 4 µm. gecombineerd met een speciale slijpcyclus opent dit nieuwe mogelijkheden om precisie onderdelen te produceren op één machine.

AGV voor 480 kilogram gereedschappen

DMG Mori gaat in Pfronten ook de nieuwe TH-AGV demonstreren. Deze kan beladen worden met in totaal 16 gereedschappen met een totaal gewicht van 480 kilogram. Dankzij de AGV kunnen de gereedschappen automatisch gewisseld worden bij de machine. Tot slot wordt de modulaire PH Cell automatisering gedemonstreerd.

Omdat er nog steeds coronaregels gelden, stelt DMG Mori de huisshow in Pfronten open voor maximaal 500 bezoekers per dag. 3G is de regel (gevaccineerd, getest of genezen). Online kan men hier toegang krijgen. De beurs begint op 20 september en loopt door tot en met 25 september.

De EMO Milano is van 4-9 oktober

Pin It on Pinterest