Made-in-Europe.nu
EMO Milano

EMO Milano trekt 60.000 bezoekers waarvan 30 procent uit buitenland

De EMO Milano heeft een positieve indruk achter gelaten als eerste grote metaalbeurs sinds de wereldwijde lockdowns. UCIMU, de Italiaanse brancheorganisatie die voor de organisatie van de beurs verantwoordelijk is, registreerde in zes dagen tijd 60.000 bezoekers. 30 procent hiervan kwam van buiten Italië.


Beursorganisatie: EMO toont belang door hoge aandeel buitenlandse exposanten

Met 700 exposanten, verdeeld over 6 hallen en zo’n 100.000 vierkante meters beursvloer, kun je deze editie van de EMO niet vergelijken met voorgaande. “Op een dergelijk gecompliceerd en historisch moment, waarop de crisissituatie op het gebied van de volksgezondheid nog niet helemaal voorbij is, heeft de EMO haar belang laten zien door al die ondernemers naar Milaan te lokken die vanuit hun land van herkomst groen licht konden krijgen”, zegt Luigi Galdabini, algemeen commissaris van de EMO Milano 2021. Hij denkt dat de huidige aantrekkelijkheid van de Italiaanse markt een rol heeft gespeeld om veel grote partijen naar de EMO te halen. De Italiaanse maakindustrie toont een krachtig herstel.

Online en social media

De organisatie is ook tevreden over het bezoekersaantal. Ondanks de reisbeperkingen heeft de beurs het internationale karakter van de EMO waar gemaakt. Van de exposanten kwam 60 procent van buiten Italië, van de bezoekers 30 procent. Daarnaast is de website van de beurs zo’n 800.000 keer bezocht, de online catalogus zo’n 600.000 keer. Van alle social media kanalen is LinkedIn blijkbaar het meest populair: het EMO Milano profiel heeft tussen half september en half oktober 23.000 pageviews opgeleverd, meer dan acht keer zoveel als vorige keer, afkomstig van 7500 unieke bezoekers. En alle posts die op het officiële beurskanaal zijn geplaatst, zijn bij LinkedIn zo’n 330.000 keer bekeken.

Veel interesse additive manufacturing

Dit keer was op de beurs opnieuw een speciale plek ingeruimd voor additive manufacturing. Binnen deze EMO Additive zijn zo’n 20 presentaties gegeven. In Italië zijn enkele bedrijven die de afgelopen jaren fors hebben geïnvesteerd in 3D metaalprinten. Deze interesse van de Italiaanse maakindustrie weerspiegelt zich in de bezoekerscijfers voor deze presentaties: 2000 bezoekers op de beursvloer en nog eens 3000 online via de live stream.  

De volgende EMO Milano is in 2027.

2 comments

Pin It on Pinterest