Made-in-Europe.nu
Tower

Onbemand werken versnelt: 50e RoboJob Tower verkocht

RoboJob heeft de 50e Tower verkocht, het meest uitgebreide automatiseringssysteem van de Belgische system integrator. Opvallend: twintig van deze systemen zijn in de voorbije zes maanden verkocht. “Je kunt dus wel stellen dat we dit jaar in een stroomversnelling zijn gekomen met onze Tower”, zegt RoboJob CEO Helmut De Roovere. Oplossingen voor onbemand werken zijn gewild.


Eerder maakte RoboJob al bekend dat 2021 een recordjaar voor de onderneming gaat worden. De enorm gestegen vraag naar automatisering in de verspanende maakindustrie is ondertussen in een versnelling geraakt. RoboJob heeft alleen al het afgelopen half jaar namelijk twintig Towersystemen verkocht, het meest geavanceerde automatiseringssysteem dat het aanbiedt. Platteau Subcontracting was in maart 2021 goed voor de 30e Tower.

Bedrijven zetten in op autonome productie

72 uren autonoom produceren

“Een robot belaadt en ontlaadt deze dan in één of meerdere CNC-machines, waardoor er 72 uur autonoom geproduceerd kan worden”, legt Helmut De Roovere uit. Met de Tower kunnen op die manier zowel enkelstuks als seriewerk autonoom geproduceerd worden.  “Zo is de Tower een ideaal automatiseringsconcept is voor bedrijven die erg uiteenlopende onderdelen moeten draaien of frezen, in zowel kleine als hoge aantallen.” En dat zijn er sinds de uitbraak van de coronapandemie alsmaar meer. Bedrijven zetten volop in op een autonome productie, en dat is nu net waarin de ‘Tower’ van RoboJob zich onderscheidt.

Ook wisselende diameters

Met het systeem kunnen bedrijven, afhankelijk van de cyclustijden, drie dagen onbemand werken, ongeacht of het nu enkele grote batches zijn of juist heel kleine series. De nieuwe versie wisselt namelijk automatisch de klauwen van een SMW klauwplaat én is voorzien van een servogrijper die zichzelf instelt op de diameter van het product. RoboJob levert het systeem ook met andere oplossingen om onbemand verschillende diameters te bewerken. Bij Nossin FMI in Beek en Donk staat een Tower systeem waarbij de robot automatisch de Hainbuch spantangen wisselt in enkele minuten tijd.

In de komende editie van Solutions Magazine kun je een artikel lezen over hoe een van de high tech toeleveranciers uit de Brainport Regio de RoboJob Tower inzet, niet alleen om concurrerend te blijven, ook om het gebrek aan CNC-vakmensen te tackelen.

1 comment

Pin It on Pinterest