OptiThread

Sandvik Coromant introduceert een softwaremodule voor een gecontroleerde spaanbreking bij het draaien van schroefdraad. Met OptiThreading kan men de CoroPlus Tool Path software uitbreiden om het probleem van spaanophoping te voorkomen. Sandvik biedt de module aan als onderdeel van het CoroPlus Tool Path abonnement.


Het nieuwe product van Sandvik Coromant illustreert hoe de digitalisering steeds verder doordringt in de verspaning. Met de CoroPlus Tool Path software, enkel als abonnement beschikbaar, krijgen CNC-operators ondersteuning bij het programmeren van uitwendige en inwendige draadsnijbewerkingen. De software genereert NC codes op basis van snijparameters om het juiste aantal gangen te waarborgen met gelijkmatig verdeelde krachten voor een optimale productiviteit, standtijd en proceszekerheid. Dat de gereedschappenfabrikant de software alleen als abonnement aanbiedt, laat zien hoe de industrie opschuift richting servitization.

Sandvik biedt programmeersoftware voor optimale banen voor schroefdraad snijden

OPtiThread voorkomt lange spanen bij draaien van schroefdraad.

Gereedschapbanen optimaliseren

De nieuwe softwaremodule, OptiThreading, optimaliseert de gereedschapsbanen voor een beheersbare, oscillerende bewegingen voor onderbroken sneden die in en uit de snede gaan bij alle gangen behalve de laatste. Door gebruik te maken van OptiThreading worden lange spanen die schade berokkenen aan het oppervlak van een component en interfereren met de snijzone, geëlimineerd. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van de onderdelen en tot een afname van het handmatig nabewerken. De lange spanen kunnen evenmin nog de spanentransporteur blokkeren, zodat ongeplande machinestops minder vaak voorkomen. Tot slot kan men met OptiThreading de snijsnelheden verhogen voor kortere cyclustijden en verbeterde productiviteit. Goede spaanbeheersing is volgens Sandvik de sleutel tot succesvol schroefdraad maken.

Spaanbeheersing cruciaal

De software wordt gebruikt in combinatie met de CoroThread 266 gereedschappen en wisselplaten. Dankzij de iLock koppeling kan deze de hoge snijkrachten aan. Sandvik levert het gereedschap in een breed scala aan hardmetaalsoorten en geometrieën voor de meest materialen en toepassingen. “Vanwege de druk om de klus snel te klaren is stilstandstijd een echte nachtmerrie en dus is het voorkomen van de risico’s rond spaanbeheersing cruciaal”, zegt Hampus Jemt, productmanager bij Sandvik Coromant.  “Met deze alomvattende oplossing helpen we een nieuwe draadsnijmethode toe te passen die niet alleen zorgen omtrent spaanbeheersing wegneemt, maar ook helpt om componenten van hogere kwaliteit te produceren. “

1 gedachte over “Sandvik stuurt via software spaanbreking bij draaien van draad

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest