Grade 2

Oude Reimer introduceert op de Precisiebeurs twee cruciale componenten voor de productie en levering van Grade 2-waardige producten. Zowel de Motorex koelvloeistof als de Karl Roll reinigingsinstallatie worden geleverd met certificaat dat ze voldoen aan de Grade 2 vacuum cleanliness eisen van ASML.


Een materie waar veel bedrijven mee bezig zijn tegenwoordig is de Grade 2 vacuum cleanliness. Grade 2 slaat op een bepaalde graad van reinheid van verspanende halffabricaten of eindproducten in de ASML keten. Hier worden de reinheidseisen steeds strenger om de kwaliteit van het eindproduct te kunnen waarborgen.

Oude Reimer ontwikkelt met Motorex en Karl Roll complete oplossing voor Grade 2

Een van de reinigingssystemen van Karl Roll.

Complete oplossing uit één hand

Na 3 jaar voorbereiding en het zoeken naar de beste oplossingen, levert Oude Reimer nu een complete oplossing uit één hand: zowel de koelvloeistof als reinigingsinstallaties zijn gecertificeerd volgens de ASML Grade 2 specificaties. Motorex (koelvloeistof) en Karl Roll (reinigingsinstalaties) zijn de partners met wie Oude Reimer dit heeft gerealiseerd. Door middel van Rest Gas Analyses (RGAs) heeft Omneo Systems aangetoond dat met zowel de Motorex 8000 (koelvloeistof) als de Karl-Roll reinigingsinstallaties metaalbedrijven in staat zijn om de eisen te voldoen van respectievelijk ASML GSO 19 0622 en ASML GSA-07-2211 Grade 2 Vacuum Cleanliness.

Afstemming alle stappen in het productieproces

Hugo Oude Reimer, MT-lid bij de leverancier, benadrukt dat het gehele proces cruciaal is om echt Grade 2 te leveren. “Hierbij is afstemming in de keten om alle stappen in de productie op orde te hebben een belangrijk aandachtspunt. Als een tier 4 leverancier een koelvloeistof gebruikt die niet te reinigen valt, dan heeft de rest van de keten daar last van. Voor elke schakel in de keten is het belangrijk dat de voorgaande schakel zijn processen onder controle heeft omdat uiteindelijk de keten zo sterk is als de zwakste schakel. Elke schakel in de leveringsketen zal van toeleveranciers vereisen dat zij haar vloeistoffen, reiniging en processen heeft laten valideren en deze vervolgens periodiek laat controleren. Dat geeft meer zekerheid met betrekking tot het uitvoeren van een succesvolle tussen- of eindreiniging.”

De technische experts van Oude Reimer zijn op de Precisiebeurs (standnr 446) en daarna beschikbaar voor advies. Meer informatie

1 gedachte over “Grade 2 gecertificeerde koelvloeistof en reinigingsinstallaties

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest