D2M

Design to Manufacturing: dat is de scope die het nieuwe netwerkevent D2M in Kortrijk krijgt. D2M is de make-over van Prototyping MNE en staat gepland voor september 2022.


Industrialfairs, dat vijf Belgische technologiebeurzen organiseert, heeft de handen ineen geslagen met Agoria en Howest Industrial Design Center. Na het samenbrengen van beide evenementen tijdens de laatste editie, hebben de organisatoren én de exposanten de smaak te pakken gekregen.

Make-over van Prototyping MNE in 2022 in Kortrijk

Maakorganisatie transformeert naar wendbaar ecosysteem,

“Deze editie bevestigde nogmaals dat de exponentiële shift naar Industry 4.0 en digitalisering alle business units van een toekomstgerichte maakorganisatie tot 1 interactief en wendbaar ecosysteem transformeert”, schrijf Industrialfairs in een persbericht. De klant van morgen wil zakendoen met ontwerp- en maakbedrijven die sterk online inzetten, met een snelle designconfiguratie en ordering. Ze zoeken vooral een korte time-to-market, goed georganiseerde toeleveringsketens en flexibele voorraden. Dit betekent dat er behoefte ontstaat aan een dynamische en digitale integratie van alle relevante processen. En dat gecombineerd met innovatieve design- en productietechnieken, zoals generative design, additive manufacturing, AI-gedreven productiemachines, predictive maintenance et cetera.

Digital dots in proces verbinden

D2M gaat dan ook al deze digital dots in het proces van design tot manufacturing samenbrengen in Kortrijk en verbinden. Het nieuwe industriële netwerkevent moet de ontmoetingsplek worden voor zowel de product designers, de productie engineers en manager. Sectoren waar het netwerkevent zicht op richt zijn metaal-, kunststof- en composietverwerking, (hightech) machinebouw, mechatronica, fijnmechanica, elektronica, apparatenbouw, industriële toelevering en zo voort.

De eerste editie van D2M staat op de agenda voor 21 en 22 september 2022 in Kortrijk Xpo.

Pin It on Pinterest