Hexagon Manufacturing Intelligence vestigt zich op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Momenteel is de Nederlandse vestiging van Hexagon MI al betrokken bij de BIC-community door de deelname aan AMcubator. Jan Klingen, directeur van Hexagon Nederland vindt het een logische stap om naar de campus te gaan. “Dit is de hangout van onze doelgroep.”


Hexagon Manufacturing Intelligence is het onderdeel van Hexagon dat zich vanuit de metrologie steeds breder en dieper nestelt in de workflow van de gedigitaliseerde en geconnecteerde fabriek. Met CAE-oplossingen, CAD/CAM software, metrologie oplossingen en software voor databeheer en -verwerking in de productie, sluit de Zweedse onderneming naadloos aan op het Pilot Manufacturing Center op de BIC.

Vestiging op Brainport Industries Campus om te netwerken en kennis te delen

Op deze plek op de campus vestigt Hexagon MI zich (foto’s Bram Saeys)

Lees ook: Hexagon MI cloudplatform verzamelt OEE data van alle CNC-machines

Kennis delen

Jan Klingen is dan ook enthousiast over de intrek op de campus in Eindhoven. “Hier kunnen we laten zien waar we toe in staat zijn; hier kunnen we samenwerken. En dit is de plek om kennis te delen. Ik verwacht er heel veel van.” Jan Klingen verwacht ook buiten het netwerk rond de BIC Pilot Manufacturing Center veel nieuwe contacten op te doen: “Het draait daarbij om het campus-idee: je weet nooit welke nieuwe connecties er weer uit komen, maar je weet zeker dát ze komen.. Hij verwacht ook de studenten op de campus het nodige te kunnen bieden. Hexagon krijgt op BIC kantoorplekken, een validatiefaciliteit en demonstratiemogelijkheden. Er is onder meer een 25 meter lange ruimte waar (sensor)producten uit het veld gevalideerd kunnen worden.

Meerwaarde voor beide partijen

De Brainport Industries Campus en Hexagon Nederland overleggen al langer over samenwerking. De overtuiging dat de vestiging meerwaarde biedt voor beide partijen, is er al vanaf het begin, zegt Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (VolkerWessels). Door de coronapandemie heeft het langer geduurd. “Dat zal de start van Hexagon bij BIC alleen maar makkelijker maken. Doordat ze ons de ‘hangout van de maakindustrie’ noemen laten ze nu al zien precies te weten waar het hier om gaat: hier komt de hele sector bij elkaar om samen te werken, kennis te delen en elkaars netwerk te versterken.”

FOTO: Jan Klingen (rechts, directeur Hexagon MI Nederland) samen met Erik Veurink (directie Brainport Industries Campus)

Pin It on Pinterest