Chiron heeft per 1 januari Greidenweis Maschinenbau overgenomen. Dit is een system integrator van volautomatische lijnen voor het lassen, verlijmen en lamineren van componenten in de automobielindustrie. Samen willen de twee bedrijven de verspaning-, montage- en productieprocessen met innovatieve oplossingen verder automatiseren.


Chiron wil een complete oplossing leveren en niet alleen een CNC-bewerkingscentrum al dan niet met geautomatiseerde belading. Met de strategische en operationele samenwerking willen beide ondernemingen hun klanten geoptimaliseerde en nieuwe combinaties van producten, competenties en know-how bieden

Samen met Greidenweis innovatieve automatiseringsoplossingen ontwikkelen

Carsten Liske, CEO van de Chiron Group (links) samen met Michael Greidenweis, eigenaar en directeur van Greidenweis Maschinenbau.

Complete systemen voor autopmopbielindustrie

De Duitse machinebouwer zet deze stap omdat de vraag naar turn key oplossingen op het vlak van automatisering toeneemt. Greidenweis, dat 60 medewerkers telt, heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen, bouwen en implementeren van volautomatische montagelijnen in de automobielindustrie, bijvoorbeeld voor de productie van auto-interieurs die over meerdere stations loopt. Alles gebeurt met 3D technologie, inclusief robotsimulaties.  

Strategisch en operationele samenwerking

Chiron heeft per 1 januari 100% van de aandelen overgenomen. De twee bedrijven blijven zich concentreren op hun kerncompetenties en -markten en gaan daarnaast strategisch en operationeel samenwerken. Het doel is de bewerkings-, assemblage- en fabricageprocessen nog efficiënter te maken met innovatieve automatiseringsoplossingen. Dit geldt zowel voor de procesautomatisering van componentenproductie in grote volumes als voor complexe productielijnen, vanaf het onbewerkte materiaal via de machinale bewerking en aanverwante processen tot de test aan het einde van de lijn

Pin It on Pinterest