Made-in-Europe.nu

Open Mind Technologies neemt meerderheidsbelang in MES-ontwikkelaar

Open Mind Technologies heeft een meerderheidsbelang genomen in MES-ontwikkelaar Hummingbird Systems. Daarmee zet de CAM-ontwikkelaar een belangrijke stap in de verdere digitalisering in de maakindustrie. Want deze software is nodig, en nog maar weinig bedrijven werken ermee.


De eilandjes in de maakindustrie gaan aan elkaar geknoopt worden: die conclusie lijkt gerechtvaardigd na de stap van Open Mind Technologies. De ontwikkelaar van hyperMill werkt al sinds 2020 samen met het Duitse Hummingbird Systems. Dat ontwikkelt MES-software waarmee maakbedrijven de volledige workflow in hun bedrijf koppelen en digitaal kunnen bewaken en sturen. Nu maakt Open Mind Technologies bekend 51% van de aandelen van de MES-ontwikkelaar te hebben gekocht.

Hummingbird MES software blijft open voor andere CAM-programma’s

Vraag naar MES gaat toenemen

Daar heeft het een goede reden voor, legt Volker Nesenhörner, CEO van Open Mind Technologies uit. “Op forcast gebaseerde productie is kritisch afhankelijk van transparantie en de naadloze stroom van processen en informatie. Wij verwachten dat de vraag zal toenemen omdat de eisen zullen blijven stijgen, en veel bedrijven moeten nog een MES-systeem implementeren.” Het MES-systeem van Hummingbird is speciaal ontwikkeld voor de gereedschap-, matrijzen- en verspanende industrie. Daarom sluit het zo goed aan op onder andere hyperMill. Nesenhörner zegt dat hiermee het volledige maakproces opnieuw vorm kan krijgen. Maar voegt hij eraan toe, de MES-software blijft ook toegankelijk voor bedrijven die met andere CAM-oplossingen werken.

Lees ook: hyperMill brengt de fysieke en virtuele CNC-werelden samen

Naadloze integratie met hyperMill

Hans-Georg Zwicker, COO bij Hummingbird Systems, bestempelt automatisering en digitalisering als de belangrijkste drijfveren voor toekomstgerichte productie. “De twee softwaresystemen vullen elkaar perfect aan en bieden een naadloos systeem voor het netwerken, besturen, automatiseren en optimaliseren van workflows in het gehele productieproces. Samen tillen we productie naar een nieuw niveau.” De integratie met hyperMill verloopt naadloos. Met één muisklik worden NC-programma’s, data over gereedschapslijsten, opspanningen en voorraden vanuit de CAM-software doorgestuurd naar het MES-systeem van Hummingbird. Zo kan iedereen in de workflow, van werkvoorbereider en CAM-programmeur tot en met de CNC-operator in dezelfde softwareomgeving met dezelfde data werken.

Pin It on Pinterest