Cassini

Altair gaat PLM-technologie toevoegen aan het Altair One cloudplatform voor productontwikkeling en data-analyses. Daarvoor heeft het de Indiase PLM-ontwikkelaar Cassini overgenomen. Deze software creëert een 360-graden digitale rode draad vanaf de conceptontwikkeling tot en met de productie en service van producten.


Altair wil met de toevoeging van de PLM-functionaliteit zorgen voor een closed loop voor productverificatie en -validatie in de cloud. Voor de op AI gebaseerde simulaties is het cruciaal alle data te managen Daarvoor is het belangrijk dat alle informatie op het vlak van engineering, kwaliteit en service te managen in één platform, Altair One.

Digitale rode draad

“Na de integratie krijgen onze klanten een uitgebreider inzicht in de digitale rode draad van het simulatiegedeelte van de PLM-waardeketen. Dat stelt hen in staat een betere ervaring en meer waarde te creëren voor ontwerpers en engineers die simuleren en de maakbaarheid onderzoeken, data scientists en IT/HPC-beheerders”, zegt James R. Scapa, oprichter en chief executive officer van Altair. Cassini heeft cloudgebaseerde PLM-technologie en kennis die het gebruik en management van alle benodigde informatie tijdens het ontwikkelen van nieuwe producten vereenvoudigt. Door de technologie en kennis van Cassini toe te voegen aan het Altair One platform kan Altair het samenwerken aan innovaties verder versnellen.

Het Indiase bedrijf kondigde een half jaar geleden nog een samenwerking aan met 3D Usher, een platform voor on-demand productie. De twee bedrijven zouden samen een end-to-end oplossing bouwen voor 3D productie, waarbij de PLM software direct gekoppeld zou worden aan het maakplatform.

1 gedachte over “Altair voegt na overname Cassini PLM-technologie toe aan Altair One

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest