Made-in-Europe.nu
MBD

Ben je klaar voor de Model Based Enterprise?

Dat Model Based Definition (MBD) de manier van werken in de maakindustrie gaat bepalen, dat wordt niet betwijfeld. Maar ben je als maakbedrijf klaar voor de Model Based Enterpise, waar MBD de stap naar is? Hoever ben je met de voorbereidingen? Het volgend webinar van de MBD Meet and Learn Community van Mikrocentrum laat een tool zien waarmee bedrijven inzicht krijgen in waar ze staan in dit traject: de MBE Maturity Index.


De MBD Meet and Learn Community van Mikrocentrum heeft Roy Whittenburg van Lam Research gestrikt voor een presentatie in het webinar op 24 februari. Hij werkt als Technical Program Manager bij Lam Research, een van de Amerikaanse partners van ASML. Hij houdt zich hier bezig met Model Based Enterprise en gerelateerde CAD/CAM/PLM thema;s. LAM Research is momenteel bezig met transitie naar MBE.

MBD Meet and Learn Community presenteert MBE Maturity Index

Niet alleen theorie ook de praktijk

In het webinar gaat hij dieper in op de MBE Maturity Index. Dit is een tool waarmee bedrijven in de maakindustrie een self assesment kunnen doen. Daarmee krijgen ze inzicht in waar ze op dit moment staan in de digitalisering. De index geeft aan waar men al goed op weg is qua digitalisering, integratie en automatisering en op welke punten er nog stappen gezet moeten worden. Bijzonder aan de presentatie bij de MBD Community is dat na de uiitleg door Whittenburg en maakbedrijf de tool gebruikt en laat zien welke uitkomsten dit in de praktijk oplevert.

MBD Community gaat open

Sinds kort is de website van de MBD Community open voor iedereen. Dat betekent dat men mee kan lezen zonder zich vooraf te registreren. Om mee te discussiëren is registratie wel nodig. In het voorjaar is er elke maand een webinar of workshop. Op 23 juni vindt tijdens 3D Production Days het live MBD Solutions Event plaats.

Het eerstvolgend webinar gaat door op 24 februari om 15.00 uur. Aanmelden kan hier.

1 comment

Pin It on Pinterest