Made-in-Europe.nu
GP Bassi

Transitie SolidWorks naar cloudomgeving versnelt

Gian Paolo Bassi verruilt zijn positie als CEO van SolidWorks voor die van Executive Vice President 3DExperience Works. Hiermee geeft moederbedrijf Dassault Systèmes een signaal dat de transitie naar het cloudplatform vaart krijgt.


Dat de desktopversie desondanks belangrijk blijft, blijkt uit de benoeming van Manish Kumar tot CEO van SolidWorks. Kamur, die in 1998 bij SolidWorks is komen werken als software ontwikkelaar, was tot nog toe Vice President Solidworks R&D. Daarmee zet Solidworks een traditie voort. Gian Paolo Bassi zegt dat met deze stap 3DExperience Works zowel verbreed als verdiept wordt. Het scheiden van de verantwoordelijkheden leidt tot een toegespitste aandacht voor wat hij bestempelt als de transitie naar een nieuwe manier van ontwerpen en maken.

SolidWorks CEO Gian Paolo Bassi wordt Executive Vice President 3DExperience Works

3DExperience Works beslaat vijf domeinen.

Meer dan 1 miljoen betalende gebruikers

GP Bassi is sinds 2011 CEO geweest van SolidWorks. Afgelopen jaar is het aantal betalende gebruikers door de grens van 1 miljoen gebruikers gegaan, zo maakte hij later in een gesprek met de media bekend. In totaliteit telt SolidWorks wereldwijd zo’n 6 miljoen gebruikers, inclusief de studenten. Van alle betalende klanten sluit 92% een onderhoudscontract af, in zijn ogen een teken van loyaliteit. Hij ziet dit als een bewijs van betrokkenheid om de vernieuwingen in de software te gebruiken. De ontwikkeling van de desktop versie blijft dan ook door gaan. “Met de nieuwe structuur kan ik focussen op de design domeinen en GP op de linking pin naar de merken voor de andere domeinen”, aldus Manish Kamur.

Koppeling desktop en cloudversie

De cloud gaat echter onverminderd een belangrijkere rol spelen, bevestigden beide topmanagers van SolidWorks.  Dat heeft onder andere te maken met het feit dat bijvoorbeeld simulaties zoveel rekenkracht vragen dat een desktop PC of laptop dit niet aan kan. “De cloud maakt het verschil”, aldus Gian Paolo Bassi. “Kunstmatige Intelligentie vraag meer rekenkracht. Als je echt naar de toekomst kijkt, dan zal ergens in de toekomst de applicatie niet meer kunnen draaien op een desktop PC.” Dassault Systèmes verwacht in 2025 zo’n $2 miljard omzet te halen met 3DExperience Works.

Verbinding met de cloud

De desktop gebruikers van SolidWorks krijgen de kans via Solid Works Cloud simulaties te doen en andere tools van 3DExperience Works te gebruiken. “Daarmee krijg je het beste van twee werelden”, voegt Manish Kamur toe. Deze koppeling verloopt naadloos vanuit de desktopversie, met de data die in de desktop versie zijn opgeslagen.

In Solutions Magazine nummer 1 van dit jaar kun je meer lezen over hoe SolidWorks zich steeds meer positioneert in het hele traject van design tot en met productie. Nog geen abonnee? Meld je hier aan en ontvang Solutions Magazine 4 keer per jaar gratis

GP Bassi

Foto: links Gian Paolo Bassi, die zich volledig gaat richten op de verdere ontwikkeling van 3DExperience Platform, rechts zijn opvolger bij SolidWorks, Manish Kumar.

Pin It on Pinterest