Made-in-Europe.nu

Xometry lanceert Europese website voor maakplatform

Het Amerikaanse maakplatform voor on-demand productie Xometry heeft voor de Europese markt een speciale website gelanceerd. Deze maakt het voor inkopers gemakkelijker om prijzen, technologieën en materialen te vergelijken.


Xometry manifesteert zich al enige tijd steeds nadrukkelijker op de Europese markt nadat het enkele jaren geleden het Duitse maakplatform Shift heeft gekocht.

Nu ook hogedruk gietwerk en koppeling met Autodesk Fusion

Meertalige website

Op dit moment is de Europese website beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Italiaans. In het tweede kwartaal volgen de Poolse en Spaanse versie. Op de site kunnen inkopers orders plaatsen voor zowel CNC-verspanen, 3D printen, plaatbewerken als kunststof spuitgieten. Daarnaast heeft het in de Europese markt eind vorig jaar ook hogedruk gieten van metalen componenten geïntroduceerd. Het platform hanteert voor de matrijzen voor het hogedruk gieten een doorlooptijd van 12 werkdagen voor prototypes tot 20 werkdagen voor productiematrijzen.

Integratie CAD software

Het platform biedt inkopers van maakbedrijven een digitale marktplaats, waar ze orders kunnen plaatsen bij maakbedrijven. Op hun beurt kunnen die lege productie-uren vullen met de orders die worden aangeboden. Xometry geeft direct na het uploaden van een 3D model een prijs af voor de meeste onderdelen. Enkele maanden geleden heeft Xometry de API gelanceerd voor de koppeling met Autodesk Fusion 360. Engineers kunnen vanuit deze ontwerpsoftware direct de kostprijs van het onderdeel zien. Die functie kunnen ze ook gebruiken voor het aanpassen van het ontwerp op een goedkopere maakbaarheid. Daarmee willen de twee bedrijven de productiekosten van een onderdeel niet duurder maken dan strikt nodig voor de toepassing.  

Pin It on Pinterest