Made-in-Europe.nu
Sordi

BMW geeft dataset van 800.000 afbeeldingen vrij voor AI-toepassingen

BMW heeft samen met partners de grootste open source dataset voor Kunstmatige Intelligentie (AI) vrijgegeven. Het gaat om 800.000 hoge resolutie foto’s, onderverdeeld in 80 categorieën die met de productie in de industrie te maken hebben.


Met deze SORDI dataset (Synthetic Object Recognition Dataset for Industries) geeft BMW ontwikkelaars een tool in handen om AI-oplossingen voor in de productie te ontwikkelen, te gebruiken en te onderhouden.

BMW heeft 800.000 realistische foto’s voorzien van labels voor snellere ontwikkeling van AI-systemen. (foto’s BMW Group)

Grootste dataset voor de productie in de wereld

BMW Group werkt hierbij samen met Microsoft, Nvidia en Idealworks. Het gaat hier om de grootste referentie dataset voor Kunstmatige Intelligentie in de productieomgeving die momenteel in de wereld beschikbaar is. De afbeeldingscategorieën omvatten de kerntechnologieën uit de automobielindustrie, engineering en logistiek. Doordat anderen de gelabelde foto’s kunnen gebruiken voor hun systemen, kan de ontwikkeltijd ervan aanzienlijk verkort worden.

Verbetering kosten-efficiency van AI

BMW gebruikt al sinds 2019 Kunstmatige Intelligentie op meerdere plekken in het bedrijf, onder andere voor de kwaliteitsborging in de productie. Met de SORDI dataset kan men in de toekomst nieuwe systemen sneller trainen. Om de gesynthetiseerde AI-trainingsgegevens niet-handmatig te creëren, werden de gesimuleerde omgeving voor robotica, de digitale tweeling van het productiesysteem en de AI-trainingsomgeving allemaal samengevoegd in NVIDIA Omniverse.

Wie meer wil weten over de toepassing van Kunstmatige Intelligentie kan 11 en 12 mei terecht op Advanced Engineering in Antwerp Expo. Daar is een AIhub ingericht met onder andere een keynotelezing door Nicolas Deruytter, CEO van ML6

1 comment

Pin It on Pinterest