Made-in-Europe.nu
Fanuc CRX

Fanuc breidt lijn CRX-cobots uit met drie modellen

Fanuc breidt de lijn CRX-cobots uit met drie nieuwe modellen. Het grootste nieuwe model, de CRX-25iA, heeft een reikwijdte van 1889 mm en een maximale payload van 25 kilogram.


Komende week start in Tokio de International Robot Exhibition. Fanuc grijpt dit evenement in het thuisland aan om de lijn cobots uit te breiden met drie nieuwe modellen, de CRX-5iA, CRX-20iA/L en de genoemde CRX-25iA. “We zien een grote vraag naar collaboratieve robots op de Europese markt en willen passende oplossingen bieden voor een breed scala aan toepassingen”, zegt Shinichi Tanzawa, President & CEO van Fanuc Europe Corporation.

CRX range on a grey background.

Fanuc heeft programmalijnen met 11 cobots

Inclusief de drie nieuwe modellen bevat de lijn CR- en CRX-cobots van Fanuc inmiddels elf modellen. De payload loopt uiteen van 4 tot 35 kilogram. De CRX-lijn bestaat naast de bekende groene cobots van Fanuc, de CR-reeks. De CRX-lijn bieden enkele extra features en zijn veilig en gebruiksvriendelijk inzetbaar voor een groot scala aan toepassingen. Alle CRX-modellen hebben een IP67 beschermingsniveau (stof- en waterdicht). Ze zijn zo robuust gebouwd dat ze tot acht jaar onderhoudsvrij kunnen functioneren, afhankelijk van de omgeving waarin ze worden ingezet. De serie ondersteunt onder meer iRVision van Fanuc voor meer geavanceerde toepassingen.

Fanuc start de levering van de CRS-20iA/L in april; de twee andere nieuwe CRXD-modellen zullen in juni 2022 beschikbaar zijn.

Pin It on Pinterest