Made-in-Europe.nu

Clean Community uit de startblokken

Mikrocentrum heeft op het druk bezochte Clean Event 2022 officieel de Clean Community gelanceerd. Na de MBD community is dit de tweede community die Mikrocentrum is gestart.


Karin Mous, Eventmanager bij Mikrocentrum, kondigde de start van de online Clean Community aan tijdens de opening van het Clean Event 2022. Het belangrijkste doel is dat deelnemers kennis uitwisselen.  Dat gebeurt zowel online, in discussies en trainingen als ook via bedrijfsbezoeken. 

Tweede meet & learn community van Mikrocentrum voor de maakindustrie

Een van de video’s die via de online community beschikbaar zijn: hoe kun je voldoen aan de reinheidseisen van ASML?

Academy en Kennisbank

Naast de community, waarin deelnemers met elkaar in discussie gaan en informatie uitwisselen, is er al een Clean Academy en een Kennisbank. Mikrocentrum heeft er zelf inmiddels informatie over twee trainingen op het vlak van cleanliness toegevoegd. “Ieder lid van de community kan trainingen publiceren; er zullen in de komende tijd ook trainingen van derden bij komen”, aldus Karin Mous. De kennisbank bevat al een aantal artikelen over reinigingsmethodieken, de testmethoden en de grades van ASML.  Daarnaast vind je hier enkele films die samen met ASML zijn gemaakt over de noodzaal van hoge reinheidseisen en een tweede video over hoe toeleveranciers de eisen van ASML kunnen halen. 

300 bezoekers op Clean Event

Het Clean Event 2022 was de eerste fysieke bijeenkomst sinds het vorige event, vlak voor de eerste corona lockdown in 2020. Vanwege de interesse van zowel de kant van de exposanten als bezoekers (zo’n 300 aanmeldingen) vond het evenement plaats in NH Koningshof in Veldhoven.  Op 28 juni staat een bezoek gepland aan het Ecoclean Technology Center in Monschau (D). Aanmelden kan via de Clean Community, die gratis is voor iedereen. Op 29 september organiseert de community een informatiebijeenkomst bij Interscience. Hier staat het ontwikkelen van een strategie voor de aanpak van moleculaire verontreiniging op componenten voor de luchtvaart en halfgeleiderindustrie centraal. 

1 comment

Pin It on Pinterest