Nexus

Hexagon Manufacturing Intelligence heeft tijdens het jaarlijkse evenement HxGN Live Global 2022 een nieuw open platform voor smart manufacturing aangekondigd: Nexus. Via dit platform kunnen in de verschillende fasen van het design- en productieproces partijen real time data delen. Nexus vormt de basis voor Hexagon’s nieuwe oplossingen op het gebied van slimme productie.


Data-uitwisseling is een van de cruciale functies als het om digitalisering van de maakindustrie gaat. Hexagon Manufacturing Intelligence zet met Nexus een belangrijke stap; het nieuwe platform moet multidisciplinaire teams in staat stellen om real time samen te werken aan oplossingen door data van zowel Hexagon applicaties als ook software van derden.

Cloud platform koppelt zowel data van Hexagon applicaties als data van derden

Combinatie verschillende technologieën

Nexus wordt het fundament onder nieuwe oplossingen voor smart manufacturing die Hexagon zal aanbieden. Momenteel kan Hexagon gegevens uit het gehele portfolio benutten; honderden Hexagon ontwerp- en engineering-, productie- en meettechnische software-instrumenten te verbinden en nieuwe inzichten te ontsluiten vanuit meetapparatuur en aangesloten machines. Daarnaast kunnen cloud-native visualisatie- en gegevensbeheer systemen, zoals HxGN Metrology Reporting en MaterialCenter, gekoppeld worden aan Nexus. Hexagon ontwikkelt echter ook nog specifieke oplossingen waarmee via het platform verschillende technologieën gecombineerd kunnen worden. Daarmee kan men complexe processen digitaal optimaliseren.

Kant-en-klare workflow voor 3D printen

Een voorbeeld is een kant-en-klare workflow voor 3D printen: de verschillende applicaties in deze workflow kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voorn het stroomlijnen van reparatie van vliegtuigonderdelen via reverse engineering. Deze workflow verbindt gegevens van een 3D laserscan met Hexagon producten zoals RECreate, MSC Apex Generative Design, MaterialCenter en Simufact Additive, en maakt ook verbinding met toepassing van derden om de productiviteit aanzienlijk te verbeteren.

Potentieel smart manufacturing benutten

Parth Joshi, Chief Product and Technology Officer bij Hexagon Manufacturing Intelligence zegt over het nieuwe platform: “Onze klanten hebben te maken met toegenomen complexiteit die vraagt om snellere innovatie dan ooit. Silo-systemen, starre systemen en ontoegankelijke gegevens zijn steeds minder geschikt voor de behoeften en de druk in de productie-industrie.” Hexagon gaat deze data via Nexus niet alleen toegankelijk maken, maar de verwerking ervan met Kunstmatige Intelligentie, Machine Learning en cloudsoftware ook verbeteren en optimaliseren. Doordat ze op termijn steeds autonomer workflows kunnen bouwen, kunnen maakbedrijven het volledige potentieel van smart manufracturing benutten,.”

1 gedachte over “Hexagon MI Nexus: open platform voor smart manufacturing

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest