Optimol

Op de TechniShow presenteert Optimol Lubrication zich voor het eerst als Authorized Distributor van Castrol Industrial. Dat doet het met niet alleen de nieuwe generatie Castrol producten, maar ook met de automatische smeersystemen van Memolub. Het nieuwe Memolub Visio is een stap richting een volledig Industrie 4.0 smeersysteem om onverwachte machinestoringen te voorkomen.


Optimol Lubrication is van oorsprong een Belgische verdeler van industriële smeermiddelen en verspaningsvloeistoffen, met inmiddels vestigingen in Nederland en Frankrijk. De Nederlandse vestiging in Barendrecht is eind 2021 geopend, tegelijk met de verbreding van de expertise over metaalbewerkingsvloeistoffen, reinigers en vloeistofmanagementsystemen. Eind verleden jaar zijn de distributieactiviteiten van Castrol integraal overgenomen door Optimol Netherlands B.V. Het portfolio wordt op TechniShow gepresenteerd als een totaaloplossing.

Van oorsprong Belgische heeft distributie-activiteiten Castrol Industrial voor Nederland overgenomen

Memolub Visio
De Memolub Visio maakt direct zichtbaar of het smeersysteem goed functioneert.

Nieuwe generaties Castrol verspaningsvloeistoffen

Op het vlak van verspaningsvloeistoffen heeft Castrol een heel nieuwe generatie Hysol- en Alusol-XBB metaalbewerkingsvloeistoffen ontwikkeld. Deze bieden met name voordelen bij het bewerken van respectievelijk roestgevoelige materialen en (hightech) aluminiumsoorten. Bij het bewerken van ferrolegeringen wordt voorkomen dat de vloeistof kan uitlogen, terwijl bacteriële groei de emulsie destabiliseert, wat kan leiden tot product-afkeur. De Castrol XBB-vloeistoftechnologie bevat een ingebouwde pH-bewaker die geen boorzuur of biocide bevatten en vooral uiterst stabiel zijn. Door de hoge stabiliteit dient er minder vloeistof te worden bijgevuld, blijven producten en machines schoner en wordt de gereedschapstandtijd verhoogd bij een betere oppervlakte-afwerking. Voor een hoge oppervlakte afwerking wordt de XBB-reeks afgerond met Techniclean, waarvan de nieuwste producten 80 en 90 XBC niet alleen geschikt zijn voor automatische reinigingssystemen, maar ook kan worden hergebruikt om er nieuwe bewerkingsemulsies mee aan te maken. Dat bespaart vloeistofkosten.

Industrie 4.0 ready automatisch smeersysteem

Van Memolub presenteert Optimol Lubrication het allernieuwste product, Memolub Visio. Onverwachte machinestoringen zijn veelal het gevolg van verkeerd gekozen smeermiddelen of foutieve doseringen. Als bovendien adequate controles achterwege blijven, leidt dit ongemerkt tot versnelde slijtage en een toenemend risico op machinestilstand, product afkeur en mogelijk stijgende energiekosten. Elk Memolub Visio smeersysteem is uitgerust met een 25 bar hogedrukpomp, operationele monitoring tools en een eenvoudig verwisselbare en herbruikbare cartridge met smeermiddel. Dankzij een ingebouwd visueel feedback systeem ziet de gebruiker in één oogopslag of het systeem optimaal functioneert en wanneer de cartridge met smeermiddel moet worden vervangen.

Castrol Smart Control

Qua hardware laat Optimol Lubrication ook het vloeistofbeheersysteem zien dat Castrol samen met Tiefenbach voor de XBB-range heeft ontwikkeld, de Castrol Smart Control. Het systeem bewaakt vloeistofwaarden als concentratie, pH, geleidbaarheid, temperatuur, flow en (optioneel) nitrietgehalte. Door op tijd in te grijpen als een van deze waarden teveel afwijkt, verbeteren zowel de effectiviteit als standtijd van de koelsmeermiddelen.

TechniShow vindt dit jaar van 30 augustus tot en met 2 september plaats in Jaarbeurs Utrecht. Hier kun je je gratis registreren.

Pin It on Pinterest