Na ruim vier jaar kunnen de vakmensen uit de maakindustrie eindelijk weer een TechniShow bezoeken. André Gaalman, voorzitter FPT VIMAG, heeft alvast een duidelijke boodschap. De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Sterker: automatisering, Industrie 4.0 en 3D printen zijn in een stroomversnelling geraakt. “Er is een ongelofelijke versnelling opgetreden in het automatiseren van alle stappen in het productieproces”, zegt hij in deze editie van Solutions Magazine.


Maar de Benchmark Verspanen schetst een ander beeld. Op de Avond van de Maakindustrie worden de resultaten gepresenteerd; in deze editie vind je al een preview. Ja, automatisering neemt toe, maar tegelijkertijd lijkt Industrie 4.0 nog ver weg. Bijna één op de vijf bedrijven zegt dat de medewerkers niet voorbereid zijn op digitalisering. Drie op de vijf is niet met Model Based Definition bezig. Zo’n 44% doet helemaal niks met data. En het gebruik van 3D printen lijkt niet te zijn gegroeid, terwijl André Gaalman hierover zegt: ‘Je gaat zien dat de volgende generatie hightech machines 3D printen als productietechniek nodig heeft.” Een uitspraak die ASML in deze editie bevestigt.

Verder over CNC-verspanen:

Net Zero strategie Renishaw vraagt meer dan zonne-energie
Lang interview met Ben Goodare, Sustainability manager bij Renishaw, over hoe produceren en duurzaamheid intrinsiek aan elkaar zijn gerelateerd. Lees verder

ASML heeft Additive Manufacturing nodig voor nieuwe generatie machines
Radu Donose, Competence Leader of AM, legt uit waarom

Smart industry & additive manufacturing

Download deze editie voor tablet

1 gedachte over “Smart Industry wint vaart en is nodig; maar wat zegt Benchmark Verspanen 2022

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest