Mark Helder

Mark Helder (51) neemt de voorzittershamer over van Fried Kaanen, die eind dit jaar zijn derde en laatste termijn als voorzitter van Koninklijke Metaalunie vol maakt. Helder is jarenlang CEO en eigenaar geweest van HGG International, fabrikant van 3D profileermachines. Daarnaast is hij lid van de Raad van Advies van Rolan Robotics.


Mark Helder neemt de voorzittersfunctie officieel over op 1 januari. Nog los van recente uitdagingen zoals het aantrekken en behouden van personeel en omgaan met de prijsstijgingen, ziet hij vooral een rol bij te dragen aan de toekomst van de maakbedrijven.  Volgens hem bevindt de Nederlandse mkb-maakindustrie zich in een cruciale fase met een technologie transitie, verdere vervaging van grenzen en uitdagingen op het vlak van duurzaamheid, energietransitie en innovatie.

Fried Kaanen draagt na drie termijnen de voorzittershamer over

Toekomst van de sector

De eerste maanden van 2023 wil de nieuwe Metaalunievoorzitter met veel Metaalunieleden kennis te maken. Helder: ‘Ik kom uit de mkb-maakindustrie, maar ik ken lang niet alle individuele mkb-maakbedrijven. Ik wil graag met zoveel mogelijk Metaalunieleden in gesprek over hoe zij de toekomst zien van onze sector en hoe Metaalunie hierin kan bijdragen. Ook wil ik sparren over waar de mkb-maakindustrie voor staat en hoe we onze sector nog meer zichtbaar en aantrekkelijker kunnen maken.” Samen met de mkb-maakondernemers wil hij aan de slag gaan met de relevante thema’s van nu en in de toekomst.

Hoewel de voorzitterswissel formeel 1 januari plaatsvindt, krijgt het afscheid van Fried Kaanen (sinds 2014 voorzitter) en de komst van de nieuwe voorzitter vooral tijdens het speciaal Metaalunie Nieuwjaarsevent op 20 januari volop aandacht.

1 gedachte over “Nieuwe voorzitter Koninklijke Metaalunie: Mark Helder

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest