RoboJob toont op Machineering voor het eerst in de Benelux de samen met HWR ontwikkelde uitbreiding voor de Mill-Assist Essential. Met deze uitbreiding wordt quasi pallethandling op het automatiseringsysteem mogelijk.


RoboJob is in maart voor de zesde keer van de partijen op Machineering, de beurs voor de metaalindustrie in Brussel. Het zorgt dit jaar zelfs voor een heuse Benelux primeur. Dat is de lancering van een uitbreiding van de Mill-Assist Essential.

Samen met HWR Spantechnik ontwikkeld op basis van SolidGrip

Compacte spanklem wisselen

Samen met HWR Spanntechnik is er een nieuw platform voor de Mill-Assist Essential ontwikkeld, op basis van het SolidGrip opspansysteem van de Duitse partner. Daarmee wordt een vorm van pallethandling op dit robotlaadsysteem mogelijk. Afhankelijk van de werkstukafmetingen passen er 30 (80 x 80 x80 mm) of 48 (50 x 50 x 50 mm) SolidGrip klemmen op het laadvlak, die door de robot in  de machine worden de plaatst voor de bewerkingen. Het maximale werkstukgewicht bedraagt 16,5 kilogram. SolidGrip is een zelfcentrerend spansysteem voor bewerkingscentra, zowel voor het opspannen van ruwe delen als contourdelen. De HWR SolidGrip spant met een vormsluiting, waardoor er geen grote krachten in de kleminrichting zelf hoeven worden opgewekt. Hierdoor slaagt HWR erin om het klemsysteem compact te houden zonder botsingcontouren. RoboJob demonstreert deze uitbreiding tijdens de beurs in Brussel voor het eerst in de Benelux.

Coby CNC voor het eerst op Belgische beurs

Een tweede innovatie is Coby CNC, de doe-het-zelf cobot die RoboJob vorig jaar op de AMB als prototype heeft getoond. Deze oplossing op basis van een Fanuc CRX cobot heeft geen specifieke machine-interface nodig en wordt door een ervaren verpaner in minder dan een dag tijd geïnstalleerd. Een van de eerste van deze cobotsystemen is inmiddels uitgeleverd aan Vedos Verspanende Techniek in Venlo. RoboJob toont de Coby CNC voor het eerst op een beurs in België.

Machineering vindt van 29 tot en met 31 maart plaats in Brussels Expo. Meer informatie vind je hier. En gratis toegangskaarten zijn hier te bestellen.

2 gedachten over “RoboJob lanceert ‘pallet’handling op Mill-Assist

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest