Made-in-Europe.nu

Toegang tot 3DExperience Works platform voor alle SolidWorks gebruikers

Iedereen met een licentie voor SolidWorks krijgt vanaf 1 juli toegang tot het cloud platform  3DExperience Works en alle tools die hierop beschikbaar zijn. Ook komt er een nieuwe tool, een soort ChatGPT voor engineers. Dat is bekend gemaakt op de eerste dag van 3DExperience World, en engineeringevent dat voor de eerste keer sinds drie jaar weer live doorgaat.


Eveneens op 1 juli voegt Dassault Systèmes een nieuwe functie toe aan 3DExperience Works platform: vanaf dan kan iedereen die het platform gebruikt ontwerpen delen met iedereen in de wereld die toegang heeft tot een webbrowser. Het is niet noodzakelijk dat de andere partij een licentie van SolidWorks of het platform heeft. Daarmee moet de samenwerking in ketens verder versterkt worden.

Landering van soort ChatGPT voor engineers

Gian Paolo Bassi.

Gian Paolo Bassi, die tegenwoordig de cloud activiteiten leidt, maakte deze twee vernieuwingen bekend in de openingssessie van het 3DExperience World 2023 event in Nashville. Samen met de online deelnemers trekt 3DExperience World deze week zo’n 10.000 engineers uit de hele wereld. Connecting is een van de actuele thema’s. En daar speelt de cloud een alsmaar belangrijkere rol in. De beslissing om alle SolidWorks gebruikers automatisch toegang te bieden tot het cloudplatform is een duidelijk signaal voor de toekomst. “Iedereen moet de waarde van het platform kunnen ontdekken”, zo motiveert Gian Paolo Bassi deze beslissing.

ChatGPT voor engineers

Bernard Charlès, CEO van Dassault Systèmes, gaat hierin nog een stap verder. De virtuele wereld komt alsmaar dichterbij de echte wereld, aldus de topman. De virtual digital twin is het middel om vooraf te controleren of oplossingen in de echte wereld werken. Hij kondigde in zijn toespraak nog een derde vernieuwing aan: een soort ChatGPT voor engineers. De nieuwe functie behelst het genereren van een geoptimaliseerd CAD-model op basis van scandata of elk bestaand model, ongeacht waarmee het gemaakt is. “Met Kunstmatige Intelligentie kunnen we de specificaties van een object dat nog niet gedigitaliseerd is zonder te designen reconstrueren”, aldus Charlès. Een tweede toepassing is het verbeteren van je eigen designs. Hiermee kunnen bedrijven hun patrimonium aan oudere producten digitaliseren. Deze functie komt voor iedereen op het platform beschikbaar.

Sterke groei omzet in cloudsoftware

Met deze drie aankondigingen versnelt Dassault Systèmes opnieuw de transitie van SolidWorks naar de cloud. Dat lukt alsmaar beter. Bij de publicatie van de jaarcijfers over 2022 maakte het concern onlangs bekend dat de omzet in cloudsoftware in Q4 van 2022 met 22% is gegroeid. Bijna een kwart van deze groei lot door de 3DExperience software. “Een complete metamorfose, een radicale omslag in ons perspectief op de wereld, is noodzakelijk. Dat is te realiseren door gebruik te maken van virtuele werelden om de echte wereld te verbeteren”, aldus Charles.

1 comment

Pin It on Pinterest