Nexus

Hexagon MI heeft officieel het Nexus platform gelanceerd. Dit platform moet de silo’s in de hedendaagse maakindustrie doorbreken, zodat het potentieel van duurzaam ontwikkelen en produceren volledig benut kan worden.


Via het Nexus platform, een open platform, kunnen engineers, productiemedewerkers en medewerkers in de kwaliteitsbewaking real-time data delen. Ze kunnen zowel Hexagon tools gebruiken als apps van derden, waaronder het MES-systeem van Oqton.

Open platform verbindt in real time alle stakeholders in ontwikkel- en maakproces

Sustainability

“Productie verandert snel. Om bij te blijven, heeft iedere betrokkene flexibele processen nodig die grotere inzichten en efficiëntie mogelijk maken in hun streven om producten duurzamer te ontwikkelen en te produceren”, zegt Hexagon president en CEO Paolo Guglielmini. Het optimaliseren van design, materiaalgebruik, productie en de levensduur van een product moeten integraal benaderd worden. Vandaag de dag werkt de industrie echter met een gefragmenteerd aanbod van oplossingen bedoeld voor één taak, de puntoplossingen. Hierdoor lukt het niet om het volledige potentieel te benutten, meent Guglielmini. “Geen enkel bedrijf of leverancier heeft alle antwoorden op de vraag naar schaalbare, duurzame productie. Nexus is onze bijdrage om deze transformatie vorm te geven, door de silo’s te doorbreken die momenteel innovatie tegenhouden.”

Mensen, software en machines

Het Nexus platform verbindt mensen, software en machines in alle disciplines van de discrete maakindustrie. Ze delen in echttijd data en informatie in een beveiligde omgeving. Doordat in real time data gedeeld kunnen worden, kan men feedback loops ontwikkelen waarmee multidisciplinair samengestelde teams beslissingen kunnen evalueren voordat deze effectief in de productie worden omgezet. Hierdoor krijgen ze inzicht in problemen gedurende de levensduur van een product en kunnen ze op basis van de inzichten sneller oplossingen ontwikkelen. “Of we nu streven naar minder afval, minder herbewerking, hogere kwaliteitsresultaten of het optimaliseren van netto nul strategieën, Nexus zal fabrikanten helpen bij het vastleggen en het benutten van de operationele en duurzame datapunten om hun ambities te vertalen in initiatieven die zinvolle veranderingen teweegbrengen”, legt Guglielmini uit.

Zowel in de cloud als op eigen server

Hexagon heeft het platform ontwikkeld samen met Microsoft en maakt gebruik van de nieuwste cloud-technologieën. Gebruikers kunnen Nexus echter ook op een server op de eigen locatie draaien, als ze vanwege IP zaken niet naar de cloud willen. Gebruikers definiëren hun eigen workflow met zowel Hexagon producten ‘powered by Nexus’ als software van derden. Oqton is een van deze partijen. Het MES-systeem van de Belgische onderneming draait eveneens op het Nexus platform.

1 gedachte over “Hexagon Nexus moet silo’s in huidige maakbedrijven doorbreken

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest