Met momenteel al meer dan 100 aanmeldingen is de TechniShow 2024 goed uit de startblokken gekomen. Additive manufacturing én automatisering worden twee hoofdthema’s op de beurs. Philippe Reinders Folmer, bestuurslid FPT VIMAG, wil samen met exposanten de next step op beide vlakken tonen.


Binnen het bestuur heeft hij de taak op zich genomen om voor beide thema’s een technologie- en applicatieplein in te richten. Wat additive manufacturing betreft, wordt dit waarschijnlijk één plein waar exposanten zowel de technologie demonstreren als spraakmakende toepassingen laten zien. Komende weken gaat hij hierover met verschillende exposanten in gesprek. Dat betekent dat partijen die zich nu aansluiten volop de kans krijgen mee te denken over de invulling. Philippe Reinders Folmer wil op de TechniShow 2024 laten zien hoe bedrijven die de technologie toepassen, inmiddels de volgende stap zetten.

Focus op totale AM-proces en van robotisering naar automatisering

Autonome productiecellen

Eigenlijk geldt een soortgelijk verhaal voor automatisering, het tweede thema waar Philippe Reinders Folmer samen met Arnoud de Kuijper van Cellro aan werkt voor de TechniShow 2024. Nederland loopt voorop qua robotisering. Maar het wordt nu tijd voor de volgende stap en die behelst meer dan een robot de machine laten beladen. “We schuiven op naar automatiseren. Dat betekent dat we data uploaden richting ERP en kwaliteitssystemen. Deze data gaan we gebruiken om processen te observeren, capaciteit en onderhoud te plannen. Zo maken we productiecellen volledig zelfsturend.” Door de stap van robotisering naar automatisering te zetten, kunnen bedrijven meer produceren met hetzelfde aantal medewerkers.

Wil je meer weten over hoe de TechniShow volgend jaar laat zien hoe additive manufacturing wordt geïntegreerd in een totaal productieproces, lees dan verder op 3D Print magazine.

Pin It on Pinterest