PTC grijpt de 10e release van Creo CAD-software aan om tegelijkertijd Creo+ software in de cloud aan te bieden als Saas (Software as a Service). Het gaat hier om alle functionaliteiten van Creo verrijkt met cloudgebaseerde tools. Daarbij ligt de nadruk op samenwerking in het ontwerpproces.

“Met Creo+ kunnen onze klanten sneller, eenvoudiger en beter samen ontwerpen dan ooit tevoren”, zegt Brian Thompson, General Manager van Creo bij PTC. Volgens hem zijn bepaalde productiviteitsvoordelen enkel te behalen met de kracht van de cloud, zoals gelijktijdig aan één ontwerp werken door in- en externe partners.

Realtime samenwerking

Teams kunnen in realtime samenwerken om productontwerpen te bekijken, te verkennen en te bewerken via een speciale werkruimte met een willekeurig aantal mensen. Dit stimuleert vroegtijdige feedback over het ontwerp vanuit productie, leveranciers en andere belanghebbenden. Beheerders kunnen de CAD software in de hele organisatie implementeren en bijwerken vanaf één computer, waardoor de tijd die nodig is voor het installeren, configureren en bijwerken van de software tot een minimum wordt beperkt. Met de cloudversie kunnen gebruikers efficiënter te werk gaan bij het toewijzen en inzetten van licenties op naam en het aanpassen van licenties aan de behoeften van de gebruiker. Het PTC Control Center is toegankelijk via een eenvoudige cloudgebaseerde interface. Creo+ is volledig upwards compatible met lokale versies van het CAD-pakket en is gebouwd op dezelfde kerntechnologie, zodat er geen datavertaling nodig is.

Creo 10: composietmaterialen

Naast de lancering van het SaaS-pakket kondigt PTC de gelijktijdige lancering van Creo 10 aan. Hiermee kunnen gebruikers ontwerpen en simuleren met composiet-materialen. Bovendien introduceert de nieuwe release een door Ansys aangedreven thermische stress- en niet-lineaire materiaal- en contactsimulatie, waardoor de toepassingsmogelijkheden van simulatiegedreven ontwerpen aanzienlijk worden uitgebreid.

Pin It on Pinterest