i-Form, een Iers onderzoekscentrum voor advanced manufacturing, heeft Sir David McMurtry de I-Form Advanced Manufacturing Excellence Award 2023 toegekend. De mede-oprichter en huidige bestuursvoorzitter van Renishaw krijgt deze onderscheiding vanwege zijn decennialange bijzondere bijdragen aan innovatie en onderzoek in advanced manufacturing.


De award is een initiatief van Science Foundation Ireland, een samenwerking tussen zeven opleidingsinstellingen. I-Form is een onderzoekscentrum van University College Dublin.

i-Form Award als erkenning voor vele bijdragen aan onderzoek advanced manufacturing

De onderscheiding werd in ontvangst genomen door Will Lee van Renishaw, op de foto samen met professor Denis Dowling, directeur I-Form. Rechts Sir David McMurtry.

Vooruitgang in de maakindustrie

Professor Denis Dowling, directeur van het I-Form Centre, zegt over de award winnaar: “De I-Form Advanced Manufacturing Excellence Award erkent de belangrijke bijdrage die Sir David McMurtry heeft geleverd aan innovatie en onderzoek sinds Renishaw 50 jaar geleden werd opgericht. De prijs weerspiegelt ook zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de productiesector in zowel Ierland als het Verenigd Koninkrijk. De investeringen in innovatie en onderzoek en ontwikkeling (R&D) van bedrijven als Renishaw hebben bijgedragen aan de vooruitgang in de maakindustrie en hebben geleid tot aanzienlijke economische en maatschappelijke voordelen.”


Award geprint op Renishaw AM systeem

Will Lee, Chief Executive bij Renishaw, zei in een reactie blij te zijn dat het bedrijf een bijdrage heeft kunnen leveren aan het wereldwijde onderzoek naar geavanceerde productie en innovatie. Bijzonder is overigens de award zelf. Deze is ontworpen en samengesteld door Owen Humphreys van het I-Form Centre. Het bevat het drievoudige spiraalsymbool, dat lijkt op het symbool dat op sommige neolithische graven is gevonden bij duizenden jaren oude graftomben in Ierland. Het Irish Manufacturing Reserch instituut heeft de award 3D geprint in een titaniumlegering op een Renishaw RenAM 500M 3D metaalprinter. I-Form zelf beschikt eveneens over een AM-systeem van Renishaw. Deze speelt een sleutelrol in de vele onderzoeksprojecten van het instituut.


Renishaw viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Sir David McMurtry richtte het bedrijf op samen met John Deer. Meer over de eerste schakelende meettaster en hoe het meten zich verder ontwikkeld heeft, kun je lezen in Solutions Magazine.

Pin It on Pinterest