DN Solutions pakt op EMO Hannover uit met 20 CNC-machines waarvan de helft geautomatiseerd


Met de demonstratie van 20 CNC-machines, waarvan meer dan de helft geautomatiseerd, geeft DN Solutions op de EMO Hannover een duidelijk visitekaartje af. Automatisering is niet het enige thema.

DN Solutions is sinds vorig jaar de naam waarmee Doosan zich wereldwijd presenteert. “Deze naamsverandering weerspiegelt onze vastberadenheid om ons te ontwikkelen tot een bedrijf dat verder gaat dan het produceren van machineonderdelen en in plaats daarvan totaaloplossingen biedt,” zo zegt Kim Heyok, CEO van DN Solutions Europe. De 20 CNC-machines op de beurs zijn verdeeld over drie thema’s: Flexible Automation, Real Digitalization en Green Forward. Dat zijn de drie trends in de verspanende industrie. De automatiseringsoplossingen lopen uiteen van cobots, robots, palletwisselaar tot gantry systemen. “Automatisering is een belangrijke pijler van de strategie van DN Solutions”, benadrukt Kim Heyok. ”We leveren automatiseringsoplossingen op elk niveau, zowel voor standalone machines als voor een interconnected automatisering door de hele fabriek.”

DN Solutions biedt ook oplossingen voor bedrijven die willen automatiseren maar geen 24/7 productie nastreven

Flexibele automatisering

Horizontale bewerkingscentrum zoals het NHP-5000 zijn van zichzelf al zeer productieve CNC-machines. DN Solutions bouwt deze NHP-machines met lineaire rolgeleidingen voor meer stabiliteit tijdens het frezen en grote volumes. Afhankelijk van de uitvoering kan de machines voorzien worden van een hoge snelheidsspindel (21.000 omwentelingen per minuut). De NHP bewerkingscentra (met palletmaat 400, 500, 630 of 800 mm) kunnen 24/7 onbemand verspanen met het roterend palletmagazijn RPS 5000. In Nederland gebruikt onder andere BEX Machinefabriek en Ledder Metaaltechniek deze combinatie. Bij Ledder in het magazijn passen 21 pallets (500 bij 500 mm) verdeeld over drie etages, zodat het vloeroppervlak relatief beperkt blijft. Een ander voorbeeld van automatisering is de automatische palletwisselaar (AWC) bij bewerkingscentra uit de DVF-lijn. Het compacte systeem kan uitgerust worden met 4 tot 12 pallet plaatsen. Voor kleinere werkstukken is de AWC een ideale oplossing voor een aantal onbemande productie-uren per dag. De AWC is geschikt voor de DVF 4000, DVF 5000, DNM 4500, DNM 5700, DNM 6700 en de MYNX 6500 series. DN Solutions biedt ook oplossingen voor bedrijven die willen automatiseren maar geen 24/7 productie nastreven. Daarvoor kan een eigen cobot gekoppeld worden aan een Lynx 2100LSYG draaicentrum. De PUMA TW2600M met twee spindels wordt geautomatiseerd met een snelle gantry loader, waarmee de CNC-machine maximaal toegankelijk blijft voor instellen.

DNT opvolger PUMA GT serie

De PUMA GT 2100-2600 draaibanken hebben overigens een opvolger: de PUMA DNT serie. DN Solutions heeft hiervoor gekozen om de machines zowel stijver te maken, en daardoor nauwkeuriger, als de ergonomie te verbeteren. De DNT 2100 en 2600 (maximale draaidiameter 398,8 respectievelijk 460 mm) hebben beide een Fanuc i-Plus besturing met een gebruiksvriendelijke HMI. De gebruiker kan het bedieningspaneel in hoogte verstellen. De nieuwe draaimachine is hierdoor beter toegankelijk voor de operator.


Digitalization: Multitasking met Sinumerik One

Multitasking machines winnen gestaag terrein, mede doordat op deze machines zowel draai- als freesbewerkingen in één opspanning gedaan kunnen worden én ze sneller en eenvoudiger zijn in te stellen dan een klassieke CNC-draaibank. Op de EMO Hannover staat dit jaar op de stand van Siemens een SMX2100ST met Sinumerik One besturing, Siemens heeft deze CNC-besturing vanaf de basis ontwikkeld voor de digitale omgeving. Zo is Sinumerik One geoptimaliseerd voor het werken met ‘Digital-Twin’, waarmee men dus een digitale kopie vormt van het werkstuk op basis van de reële bewerkingsdata. DN Solutions demonstreert op de eigen stand hoe digitalisering en met name de digitale tweeling insteltijden reduceert en risico’s minimaliseert doordat men virtueel het proces kan valideren, nog voordat het eerste gereedschap in het materiaal gaat.


Grootste bereik van DNM-serie

DN Solutions heeft de verticale bewerkingscentra uit de DNM-lijn doorontwikkeld naar de derde generatie. Deze 3-assige bewerkingscentra onderscheiden zich door een hoge stijfheid in combinatie met hoge snelheden waarmee uiteenlopende onderdelen nauwkeurig gefreesd kunnen worden. Standaard beschikken de machines over rolgeleidingen, thermische compensatie en direct gekoppelde spindels. Nieuw in de derde generatie is het automatisch smeren van de rolgeleidingen.

Het salesteam van Dormac CNC Solutions is elke dag aanwezig op de EMO Hannover om je te woord te staan zowel op de stand van DN Solutions als op de stand van CORREA. Gratis toegangskaarten voor de EMO kun je aanvragen via Dormac CNC Solutions Dormac CNC Solutions | Machines voor de verspanende industrie  

Pin It on Pinterest