LiS

De Gene Haas Foundation heeft een cheque ter waarde van € 10.000 geschonken aan de Leidse Instrumentmakers School (LiS). Het geld is bedoeld voor de aankoop van niet-Haas producten die bijdragen aan het verbeteren van het onderwijs. Marco Hammerle, sales engineer bij Landré, overhandigde de cheque aan Bart Schouten, Manager Praktijk bij LiS.


De Gene Haas Foundation biedt wereldwijd financiële steun aan onderwijsinstellingen in vakgebieden zoals engineering, mechanica en geavanceerde productietechnologie. Goede technische opleidingen zijn immers van cruciaal belang voor de samenleving. Door een hands-on, ervaringsgerichte leeromgeving te creëren slaagt de LiS erin om tegen de algehele trend in meer leerlingen aan te trekken. Dat heeft de Gene Haas Foundation getriggerd de onderwijsinstelling financieel te steunen.


Werkruimten met moderne machines

“In plaats van standaard lessen, betrekken we studenten in actieve projecten en praktische experimenten. We laten studenten werken met moderne technologieën zoals drones, 3D-printers en CNC-machines waardoor leren echt leuk wordt. Studenten hebben de vrijheid om hun ideeën te verkennen en te experimenteren in projectgroepen. In plaats van starre klaslokalen hebben we dynamische werkruimtes met moderne machines, waardoor studenten zich kunnen uitleven en leren in een omgeving die lijkt op wat ze in de echte wereld zullen tegenkomen”, zegt Bart Schouten over de aanpak van de onderwijsinstelling.

De starterskit van LiS.


Starterskits voor gelijke kansen

De LiS heeft besloten om de donatie te investeren in starterskits voor nieuwe studenten. Deze kits bestaan uit gereedschapskoffers met basisgereedschappen. Zo maken ze allemaal een gelijke start met de opleiding met goede en gelijkwaardige tooling, zonder zich druk te hoeven maken over de aanschafkosten van de starterskit. Het verstrekken van deze eenvoudige, maar essentiële hulpmiddelen, past perfect bij de missie van de Gene Haas Foundation, nietwaar?


Foto boven: Marco Hammerle van Landré overhandigt de cheque aan Bart Schouten (links).

Pin It on Pinterest