De Rapid Plasma Deposition technologie van Norsk Titanium is gecertificeerd voor productie bij Airbus. De eerste order voor het metaalprintproces komt van Premium Aerotec. De Airbus dochter heeft een structureel onderdeel voor de vliegtuigen besteld. De eerste 3D geprinte preforms zijn al geplaatst in een Airbus A350.


In de VS produceert Norsk Titanium al langer gecertificeerde onderdelen voor Boeing. In  een meerjarige samenwerking met Airbus heeft Norsk Titanium nu ook met succes zijn Merke IV machine en het Rapid Plasma Deposition proces gekwalificeerd voor Airbus productie. Premium Aerotec in Varel werkt de onderdelen voor de vliegtuigbouwer verder af.


50 tot 100 keer sneller dan laserpoederbed AM

Norsk Titanium is een Noorse aanbieder van 3D metaalprinttechnologie, meer specifiek DED-technologie, De Merke IV machine smelt onder argon beschermgas met een plasmaboog titanium en is daarmee 50 tot 100 keer sneller dan een laser poederbed gebaseerd AM systeem. Vergeleken met smeden gebruikt het Rapid Plasma Deposition proces 25 tot 50% minder materiaal.


Vervolgorder van Hittech Group

In Nederland is Norsk Titanium een partner van Hittech Group. Het 3D print carriers voor de halfgeleiderindustrie die door Hittech Bihca verder mechanisch worden nabewerkt. Eind vorige maand heeft het van het Nederlandse bedrijf een vervolgorder gekregen voor de 80 kilogram zware carriers. Deze worden geproduceerd in de fabriek van Norsk Titanium in Plattsburg (VS).

Pin It on Pinterest