Innovation Award

BMO Automation heft voor de tweede keer de TechniShow Innovation Award gewonnen. Dit keer met het Infinity-platform, en innovatief automatiseringsconcept voor CNC-frees- en draaicentra dat door de jaren heen met de gebruiker meegroeit. De kern van het platform is de scheiding tussen logistieke taken en werk waarvoor je echt verspaningskennis nodig hebt.


Passie de passie van de eigenaren om het beste product te maken voor hun klanten, dat typeert volgens juryvoorzitter Eveliene Langedijk, programmamanager Smart Industry en manager Marktontwikkeling & Innovatie bij FME, alle drie de genomineerden voor de TechniShow Innovation Award, die op de derde dag van TechniShow 2024 werd uitgereikt. Naast BMO Automation waren Smart Factory en Clever Bending genomineerd. Smart Factory heeft een real time informatiesysteem ontwikkeld om de productie in een fabriek te volgen en te sturen. Clever Bending automatiseert met de Qube de gereedschapwissel van elke kantbank, oud of nieuw.


Passie om het beste product te maken typeert alle drie de genomineerden

Hugo Oude Reimer reikt namens FPT-VIMAG de award uit.


Vakman krijgt kans te doen waar hij goed in is
De jury heeft gekozen voor het Infinity-platform van BMO Automation. “Een oplossing waarbij de oplossing waarbij de vakman de kans krijgt om te doen waar hij goed in is. Waarbij we zien dat er continu ook wordt doorontwikkeld op het product”, zo motiveert Eveliene Langedijk de keuze van de jury. Het nieuwe platform van BMO Automation onderscheidt zich doordat er een duidelijke scheiding wordt gemaakt tussen de puur logistieke taken in de verspaning, zoals het beladen van de robotcel met ruw materiaal of het uitnemen van de werkstukken en vaktechnische handelingen. “We willen dat de verspaner zoveel mogelijk tijd besteedt aan taken die meer waarde toevoegen”, aldus Frank Biemans. Het nieuwe platform brengt insteltijden van de cel terug tot nagenoeg nul, omdat het beladen door de robot gebeurt.


Dynamisch opslagsysteem

Het hart van het Infinity Platform bestaat uit een gestandaardiseerde robotmodule met robot en een dynamisch opslagsysteem. De ruimte tussen de trays wordt automatisch aangepast aan de hoogte van het materiaal, werkstukken of spangereedschappen. Zo kan men optimaal de opslagruimte benutten. Het Infinity-platform is modulair van opzet, zodat een bedrijf klein kan beginnen en het systeem uitbreiden naarmate de behoefte aan automatisering groeit. Uitbreiden van bijvoorbeeld producthandling naar pallethandling kan eenvoudig gerealiseerd worden.


Jarenlange software-updates houden Infinity bij de tijd

Ook belooft BMO Automation vele jaren software updates voor het systeem, waardoor het Infinity-platform meegroeit met de doorontwikkeling die bij BMO Automation plaatsvindt. Frank Biemans: “De autonome fabriek is een geleidelijk proces. Daarom is het essentieel dat de investeringen van vandaag nog steeds relevant zijn in de autonome fabriek van morgen.”


Pin It on Pinterest