De Japanse fabrikant van onder andere zink- en draadvonkmachines Sodick neemt een minderheidsbelang in Prima Additive. Tegelijkertijd gaan de twee bedrijven een business alliantie smeden om gezamenlijk de groei van industriële technieken voor AM te bevorderen.


Complementair

Paolo Calefati, CEO van Prima Additive, zegt over de samenwerking: “We verwelkomen Sodick van harte in onze bedrijfsstructuur: een investering van een andere belangrijke industriële partner die vertrouwen geeft in het groeipad van het bedrijf. Dit is een project waarin mogelijke en toekomstige synergiën zullen worden onderzocht, waarbij de valorisatie van de complementariteit van de producten, maar ook van de culturele verschillen centraal staan. Het is een project dat twee bedrijven samenbrengt die de wereld van metaal additive manufacturing benaderen vanuit de zoektocht naar winstgevende en schaalbare toepassingen dankzij een innovatieve mindset en een sterke industriële traditie.”


De Japanners ontwikkelden eerder al een laser poederbed metaalprinter en een hybride systeem, voor 3D metaalprinten en CNC-frezen. Het wereldwijde klantenbestand is aantrekkelijk voor de Italiaanse machinebouwer. Ze willen de markt voor metaal AM samen verder ontwikkelen en zetten in een business alliantie in op gezamenlijke technologie ontwikkeling.


Lees meer over de samenwerking tussen de twee bedrijven op 3D Print magazine

Pin It on Pinterest