afbramen

Mastercam introduceert in de nieuwe release een functie voor 3-assige freesmachines om het afbramen te automatiseren. De software herkent automatisch de kanten waar bramen kunnen zitten en beschikt over een speciale cyclus voor het afbramen van deze kanten.


Met Mastercam 2025 is het niet langer om Mastercam Multiaxis te gebruiken voor het afbramen. Mastercam Deburr transformeert het ontbraamproces, bespaart tijd en verbetert de ontbraamkwaliteit. Het is een add-on voor Mastercam Mill, Mill 3D Mastercam Router en Mastercam Mill-Turn.


Functionaliteiten door draadfrezen

De nieuwe release van de CAM-software bevat nog een aantal andere functionaliteiten om de prestaties naar een hoger niveau te tillen. Schroefdraadbewerkingen in Mastercam 2025 profiteren van verbeteringen zoals  Speed/Feed Override voor Lead In/Out, die betere controle biedt tijdens in- en uitloopbewegingen, voor een langere levensduur van het gereedschap en een nauwkeuriger draad. De geleidelijke Lead In/Out functie verbetert de controle over het gereedschap tijdens tijdens het aan- en afdraaien van schroefdraadfreesbewerkingen; de nieuwe Tool Edge Feed Rate berekent aanzetten op basis van de tangentiële rand van het gereedschap voor nauwkeurigere bewerking.


Y-as draaien ondersteund

Een andere opvallende uitbreiding is de ondersteuning van Y-as draaien.  Dit stelt gebruikers in staat om freesbanen te maken met de juiste gereedschapsoriëntatie en spindeloriëntatie en te profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in Y-as gereedschapstechnologie. De nieuwe A-as contourdraaibewerkingsbaan is een aanvulling op de B-as contourdraaibewerkingsbaan, waardoor de ondersteuning voor roterend contourdraaien wordt uitgebreid en gebruikers moeilijk bereikbare plaatsen met gemak kunnen bewerken.

Pin It on Pinterest