Welke kansen ziet ASML, en wellicht ook Thermo Fisher Scientific, voor additive manufacturing? Als je naar het programma van de tweede Manufacturing Technology Conference kijkt, moet het potentieel in 3D printen groot zijn. Behalve het aantal aanbieders  van AM-technologie dat exposeert op MTC 2024, steekt het lezingenprogramma ver uit boven wat je doorgaans ziet op beurzen.


Liefst 18 bedrijven die ofwel AM technologie aanbieden of er als toeleverancier mee bezig zijn, nemen 16 april deel aan de tweede editie van MTC 2024. Daaronder de grote OEM’s op het vlak van additive manufacturing, zoals GE Additive, 3D Systems, DMG Mori, Additive Industries en Trumpf. Maar ook Grindosonic is erbij. Bekende namen uit het toeleveringsnetwerk zijn het Duitse Toolcraft, Wilting, KMWE Precision, FMI en Hittech. Van veel exposanten komen medewerkers op c-level niveau de presentatie geven, wat wel het belang aangeeft dat ze in de Nederlandse markt zien.


Kwaliteitsborging met AM
Van de 25 Tech Talks, Masterclasses en Round Table discussies, heeft iets minder dan de helft met additive manufacturing te maken. Kwaliteitsborging is een groot topic. Dat komt niet alleen terug in de Masterclass From AM Design to Parts Quality (waaraan meedoen ASML, NTS Group, Additive Center, Additive Industries en Hexagon MI) maar ook in een tweede masterclass die Toolcraft organiseert, samen met Trumpf. Toolcraft is een van de pioniers wat 3D metaalprinten betreft en heeft de AM-processen al enkele jaren geleden laten certificeren voor specifieke toepassingen.


Voor een compleet overzicht van de AM-thema’s tijdens mTC 2024 kun je verder lezen op 3D Print magazine

Pin It on Pinterest