Flexibiliteit wordt een alsmaar belangrijkere eis aan toeleveranciers. Automatiseren en digitaliseren zijn hier een oplossing voor.

NijdraLees in deze editie van Solutions Magazine hoe Ledder Metaaltechniek dankzij automatisering groeit en hoe Beijing Jingdiao met een unieke oplossing constant onbemand hoge Cpk-waarden haalt. Maar er is meer nodig dan alleen technologie. Ook in de geautomatiseerde productie blijven vakmensen een grote rol spelen. Om die flexibel in te kunnen zetten, werkt Nijdra FMI met een competentiematrix. Hierdoor zien we direct waar we mensen in het bedrijf kunnen inzetten. Ook kunnen we dankzij de competentiematrix makkelijker opschalen, zegt Dennis van Dijk, CEO van Nijdra, in een interview in deze editie.

Van links naar rechts Dennis van Dijk, Rob Wijtenburg en Jeroen Nije van Nijdra voor de nieuwe BMO-cel met 5-assig horizontaal bewerkingscentrum van DMG Mori.

Werk-privé balans verkeerd?

Zijn verhaal sluit aan bij het slotartikel. Ook in Amerika worstelt de maakindustrie met gebrek aan vakmensen. En wat blijkt nu uit onderzoek: 63% van de jongere vindt dat de maakindustrie tekort schiet in de werk-privé balans. Werkgevers moeten zich aanpassen in de zoektocht naar schaars talent. Waarom zou dit in Europa anders zijn?

Smart industry & additive manufacturing


Foto: verspanen bij Itter dat inzet op meer toegevoegde waarde. Daardoor is de toeleverancier minder gevoelig voor schommelingen in de grondstoffenprijzen, zegt directeur Frank Wiersma. (foto Itter)

Pin It on Pinterest