Fanuc CNC Guide

Het CNC Instructie Buro heeft een nieuw Nederlandstalig instructieboek samengesteld, over Fanuc CNC Guide voor draaiers. In het boek worden de mogelijkheden van deze programmering aan de hand van voorbeelden toegelicht. Het is het eerste Nederlandstalig instructieboek over CNC Guide draaien.


Fanuc CNC Guide is de opvolger van Manual Guide, Fanuc’s dialoogbesturing om CNC-machines snel aan de machine te kunnen programmeren. De nieuwe software draait echter ook op een PC-versie, waar de volledige besturing van de machine 1:1 gesimuleerd wordt, identiek dus aan de werkelijke machinebesturing. Hierin is het vroegere Manual Guide volledig geïntegreerd in de nieuwste Fanuc userinterface iHMI.

Dialoog programmeren leren

Peter Schuurbiers van CNC Instructie Buro heeft het Fanuc Instructieboek CNC Guide Draaien samengesteld om de nieuwe programmeerwijze snel te leren kennen en stapsgewijs de mogelijkheden te ontdekken. Dit gebeurt aan de hand van de schermafbeeldingen van de menu’s en met ingaven van functies in de nieuwste iHMI interface. De instructies volgen de werkwijze op Fanuc FS0i-F Plus, FS30i-B en FS31i-A typen besturingen. Met het in eigen tempo doorwerken van de praktische programmeer voorbeelden, biedt dit de zekerheid dat het toepassen van CNC Guide zal slagen. Aan de hand van de toelichtingen bij de schermafbeeldingen in het boek, worden de dialoogfuncties van uw Fanuc besturing en keuze van pictogrammen duidelijk gemaakt.

Voorbeelden productiedraaibanken

Het trainingsmateriaal bevat de mogelijkheden die we veel tegenkomen op CNC-draaibanken met één turret die achter de centerlijn verplaatst in XZCY-assen. Het programmeren van zowel draai- als freeswerk met aangedreven gereedschap wordt zo ook gemakkelijker dan met ISO-programmering. Belangrijk is wel, waarschuwt de auteur in de inleiding van het instructieboek, dat de database met gereedschappen correct wordt ingevuld om goede simulaties te doen.

Het instructieboek is als pdf te bestellen in de webshop van het CNC Instructie Buro

Pin It on Pinterest