Mazak onderdelen

De opening van het nieuwe Europees onderdelenmagazijn van Mazak in Leuven illustreert de groeiambities van de Japanse machinebouwer. Het magazijn biedt ruimte voor een verdubbeling van het aantal onderdelen. Daar is de strategie ook op gericht: een verdubbeling in 15 jaar.

 

Goede machines en mooie technologie volstaan vandaag de dag niet meer om succesvol te zijn als machinebouwer. Service is een onmisbare derde pijler hieronder. “We laten met dit magazijn zien dat we ook qua spare parts in Europa onze klanten goed ondersteunen”, zegt Job van Berkel, directeur van Mazak Benelux. Het nieuwe magazijn voor Mazak onderdelen, dat volledig geautomatiseerd is, in eerste instantie uitgebreid naar 4600 m2, een tweede uitbreiding is in de toekomst mogelijk. Momenteel liggen er 230.000 onderdelen op voorraad, in totaliteit zo’n 35.000 artikelnummers. Het magazijn is zelflerend: snellopers worden vanzelf door het systeem naar voren geplaatst zodat de robots deze delen sneller kunnen grijpen.

 

Volgende ochtend leveren
Het magazijn is zover geautomatiseerd, dat de meeste bestellingen nog dezelfde dag verstuurd worden door heel Europa. Mazak laat hierbij de orderstromen voor de eigen service-afdelingen en die van klanten helemaal door elkaar lopen. “Daarin maken we geen onderscheid, klanten krijgen net zo snel geleverd”, aldus Van Berkel. In de praktijk betekent dit dat het merendeel van de zendingen in de Benelux rond 10.00 uur de volgende ochtend bij de klant is. Om het bestelproces verder te vereenvoudigen, komt er ook nog een webwinkel voor onder andere gebruiksgoederen van Mazak.

 

Mazak Leuven
Het vernieuwde Mazak democentrum.

 

Mazak heeft vorige week in Leuven niet alleen het nieuwe magazijn geopend, maar ook een vernieuwd en uitgebreid democentrum. Bekijk hierboven een aantal foto’s gemaakt tijdens de officiële opening van het nieuwe magazijn en democentrum.

In het digimagazine van april staat een uitgebreider artikel over Mazak, met name over de nieuwe Smooth besturing.

Pin It on Pinterest