Insstek DMT

Tijdens het Open Huis van Dormac CNC Solutions beleeft de 5-assige 3D metaalprinter van Innstek zijn Benelux-première. De tijd is rijp voor een verdere implementatie van 3D metaalprinten in de Nederlandse metaalindustrie, vindt Joost Verschure, directeur bij Dormac CNC Solutions. “We merken dat onze klanten naar 3D metaalprinten beginnen te kijken.”

 

Dormac CNC Solutions demonstreert 5-assig metaalprinten

De huisshow van 9 tot en met 11 november is voor Dormac de aftrap in deze tak van sport. Op de Technishow 2018 krijgt de Koreaanse 3D metaalprinter een prominente plek. De Insstek MX-400 die tijdens de huisshow wordt gedemonstreerd, is afkomstig van GLM in Krefeld. Dit is de Duitse partner waarmee de Koreaanse machines in de Europese markt gedistribueerd gaan worden. Eind van dit jaar, zo kondigt Joost Verschure aan, krijgt Dormac een eigen machine voor demonstraties in de Goorn. Ook dat wordt een 5-assige metaalprinter, gebaseerd op dezelfde DMT technologie, alleen met een kleiner bouwvolume.

 

Constante laagdikte

Insstek heeft zijn eigen variant van laser metal deposition ontwikkeld. Insstek directeur Jong Keun Lim legt in een artikel in de novembereditie van 3D Print magazine uit dat het belangrijkste onderscheidt van de DMT technologie (Direct Metal Tooling) de eigen procesaansturing is. Twee camera’s links en rechts van de nozzle bewaken continu de laagdikte. Detecteren de camera’s een afwijking, dan wordt direct het proces bijgestuurd. Dit gebeurt onder meer via het laservermogen. Dat zorgt volgens Lim voor de nauwkeurigheid van de DMT metaalprinters. “Hierdoor kunnen wij met deze technologie ook dunwandige producten printen.” Insstek heeft deze technologie gepatenteerd.

 

Insstek DMT

Dankzij de gepatenteerde technologie om de laagdikte nauwkeurig te controleren, kan Insstek met de 3D cladtechnologie dunwandige producten 3D printen. 

 

Tot 3 legeringen in één werkstuk

Insstek 3D print homogene materialen, met een dichtheid van 99,98% en hoger. Dit is vergelijkbaar met smeed- en gietstukken. Het tweede punt waarop Insstek zich onderscheidt, is de aanwezigheid van 3 voorraadcilinders voor de metaalpoeders. Hierin kunnen 3 verschillende legeringen worden opgeslagen. Deze kunnen alle drie in één werkstuk worden toegepast. Bijvoorbeeld RVS en koper, zoals onlangs in Duitsland met de machine werd gedemonstreerd. Je kunt echter ook meerdere legeringen naar eigen inzicht mengen tijdens het 3D printproces. Ook de overgang van het ene naar het andere materiaal is homogeen.

Meer over de Insstek DMT metaalprinttechnologie kun je in de november editie van 3D print magazine lezen.

En voor live demonstraties is het open huis van Dormac CNC Solutions in De Goorn een goed moment. Op 9, 10 en 11 november. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

2 gedachten over “Benelux première Insstek DMT metaalprinttechnologie bij Dormac

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest