MetalFabG2

VDL ETG sluit zich aan in het rijtje high tech toeleveranciers met eigen metaalprintcapaciteit in huis. De Eindhovense onderneming heeft geïnvesteerd in een MetalFabG2 van Additive Industries.


Met de MetalFabG2 haalt de Tier 1 toeleverancier een industrieel AM-systeem in huis dat ontwikkeld is voor serieproductie van complexe onderdelen. In eerste instantie gaat men roestvrij staal  als materiaal gebruiken.


Aankoop is ambitieuze stap van VDL ETG richting de toekomst


Gedeelde visie

Mark Massey, Chief Executive Officer bij Additive Industries, zegt: “De samenwerking met VDL ETG en de snelle integratie van de MetalFABG2 in hun processen tonen onze gedeelde visie op innovatieve productie. We zijn zeer verheugd over de belangrijke impact die dit zal hebben in de mechatronica.”  Naast de efficiency van het AM-systeem speelt het duurzame materiaalgebruik een rol in de overwegingen voor deze investering.


Adoptie additive manufacturing versnelt

In een interview met Mark Massey, dat begin november in Solutions Magazine gepubliceerd wordt, noemt hij de hightech industrie rondom ASML als een van de sectoren waar de adoptie van additive manufacturing momenteel versnelt. Met name de onderbrekingen van supply chains door externe gebeurtenissen zetten OEM’s aan het denken over het inrichten van robuustere toeleverketens, meent mark Massey. “Voor metaal componenten is de focus daarna veel meer op 3D metaalprinten komen te liggen.” In combinatie met de vormvrijheid die de technologie biedt, zijn dat de redenen voor deze verschuiving.

Pin It on Pinterest