Het Factory of the Future Experence Center op de Brainport Industries Campus (BIC) heeft de Machine Trainer van Hexagon in gebruik genomen. Hiermee kunnen leerlingen en studenten getraind worden in het gebruik van CNC-machines met Siemens, Heidenhain en Fanuc besturingen zonder dat er daadwerkelijk een fyseke CNC-machine nodig is. 


Hexagon MI gebruikt in de Machine Trainer, die onlangs nog op de Hannover Messe te zien was, digital twins van de verschillende CNC-machines. Niet alleen leerlingen en studenten maar ook ervaren verspaners die zich verder willen ontwikkelen kunnen met de Machine Trainer van Hexagon MI hun vaardigheden verder ontwikkelen en aanscherpen. 


CNC besturingen leren gebruiken met digitale tweelingen


Productiviteit verbeteren

John Blankendaal, directeur Brainport Industries, ziet in deze nieuwe aanwinst een middel om de rol van het Factory of the Future Experience Center als verbinder verdere invulling te geven. “Het Factory of the Future Experience Center is een landingsbaan voor initiatieven, testen, experimenten en use-cases op het gebied van Smart Industry, die bedrijven in de maakindustrie helpt om stappen te zetten om hun productiviteit te verbeteren. De Machine Trainer van Hexagon past hier goed bij. Met de introductie van de Machine Training binnen het Factory of the Future Experience Center, kunnen wij nog meer bedrijven kennis laten maken met deze technologie en samenwerkingen faciliteren.”


Versterking samenwerking met Brainport Industries

Jan Klingen, Vice President EMEA North Hexagon MI vindt het Factory of the Future Experience Center een mooie locatie om de Machine Trainer te gebruiken. “Op deze plek bereiken we een groter publiek, waardoor we nog meer mensen de mogelijkheden van de Machine Trainer kunnen laten zien. Daarnaast versterken we hiermee onze samenwerking met Brainport Industries.” In dit experience center kunnen hightech bedrijven samen met studenten aan gebruiksscenario’s werken. De implementatie van technologie moet hierdoor versneld worden. 

Pin It on Pinterest