De Duitse machine-industrie profiteert meer dan gemiddeld van de aantrekkende economie in Duitsland. Het gebruik van gereedschapmachines zal ook in 2012 naar verwachting met zo’n 20 procent stijgen. Ook de fabrikanten van gereedschappen merken de positieve ontwikkelingen in hun orderboeken.

Deze voor toeleveranciers in de Benelux gunstige ontwikkeling werd geschetst tijdens de Europese EMO-persconferentie, die vooral in het teken stond van verspanen voor de luchtvaart. Wilfried Schäfer, directeur van de VDW (Duitse fabrikanten van gereedschapmachines) verwacht de positieve effecten van de economische boom volgend jaar in de orderboeken van de fabrikanten terug te zien. “In alle belangrijke regio’s, Azië, Europa en de VS, wordt weer geïnvesteerd. En Azië kan nog steeds slechts in de helft van de eigen vraag naar gereedschapmachines voorzien.” Wat Schäfer vooral deugt doet, is dat de bestellingen uit Europa momenteel de orderinstroom domineren.  “In de crisis hebben we een sterke verschuiving van de vraag gezien. Nu staat Europa weer bovenaan.” De productie van de Duitse machinebouwers bereikt dit jaar dan ook alweer het niveau van 2007. De vooruitzichten voor de wereldmachinebeurs EMO (van 19 – 24 september in Hannover) zijn dan ook heel gunstig.

 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest