Op 16 juni 2011 vindt de jaarlijkse Landelijke Docentendag Techniek plaats in Edda Huzid te Voorthuizen. Deze altijd druk bezochte dag wordt georganiseerd door het VMBO Platform Metaal & Metalektro, dit jaar in samenwerking met het Platform Techniek Breed. Siemens ondersteunt dit initiatief en is met een aantal werkende demonstraties voor didactische doeleinden aanwezig.

Met LOGO!Soft leert men de basis van PLC technieken, maar het programmeren en projecteren is hierbij eenvoudiger dan met PLC’s. Een belangrijk voordeel is dat met kant en klare functieblokken wordt gewerkt, die men overzichtelijk met elkaar verbindt. Op basis van LOGO!Soft is een programma ontwikkeld, waarmee een werkende flipperkast is geprogrammeerd.

CADCAM

Bij CAAP worden de verschillende mogelijkheden van CADCAM voor het onderwijs getoond. Siemens heeft onder andere interessante oplossingen voor 2D en 3D CAD op basis van Solid Edge software. CAAP heeft hiervoor een aantal interessante lesbrieven ontwikkeld.
Op het gebied van CNC wordt Sinutrain Operate gedemonstreerd, waarmee men een volledige Sinumerik CNC eenvoudig en zonder aanvullende hardware op de PC kan programmeren. Sinutrain Operate is gebaseerd op het grafisch zeer sterke Sinumerik Operate besturingsplatform met onder andere Animated Elements.
Wanneer docenten het formulier op www.siemens.nl/cnc4you invullen en op de Siemens stand inleveren krijgen zij de onderwijs CD met Computer Based Trainingssoftware van Siemens en dingt men mee naar een klaslokaal licentie.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest