Met nog drie weken te gaan komt er meer duidelijkheid over hoe DMG en Mori Seiki zich gezamenlijk op de beurs in Hannover presenteren. Dat doen de Duitse en Japanse machinebouwer in hal 2 met één gezamenlijke stand van in totaal 7300 m2 meter groot. Met in totaal zo’n 100 machines, waarvan 25 voor het eerst getoond worden. Opvallend aan de presentatie is vooral de opbouw van de stand, waaruit nadrukkelijk blijkt dat de twee machinebouwers zich onder één vlag presenteren.

100 machines, 25 primeurs

DMG / Mori Seiki heeft nog niet alle primeurs bekend gemaakt. Onder de 14 nieuwe machines waarvan wel al details naar buiten zijn gebracht, is vooral de MILLTAP 700 opvallend. Hiermee betreden de twee bedrijven een nieuwe markt, namelijk die voor hoog productieve frees- en boorcentra. De machines acceleert in de X en Y-as met 10 m/sec2, in de Z-richting met 16 m/sec2. Het frees- en boorcentrum heeft standaard 25 gereedschapplaatsen die binnen 1,5 sec gewisseld kunnen worden (spaan tot spaan tijd).

Laserscankop

Een bijzondere nieuwkomer is verder de Lasertec 65 Shape. Met deze machine dringt de laser dieper in de werktuigmachines door. Voor het eerst is namelijk een laserscankop, gekoppeld aan een fiberlaser, in een 5-assige werktuigmachine geïntegreerd. Daardoor wordt het mogelijk om complexe werkstukken na het 5-assig verspanen direct te voorzien van een oppervlaktestructuur, die met laserstralen wordt aangebracht. Dit is vooral voor de gereedschap- en matrijzenmakers een mogelijkheid die nieuwe perspectieven opent. DMG/ Mori Seiki willen hiermee een alternatief bieden voor het etsen van gefreesde matrijzen.

Mori Seiki

Van de kant van Mori Seiki prijken op het lijstje met nieuwe machines onder andere de NVM5000, met direct aangedreven motoren en voor het eerst leverbaar met Siemens 840 D Solutionline 3D besturing én een nieuw 5-assig bewerkingscentrum NHM5000/50, met een maximaal werkstukgericht van 500 kilo.

 

Binnenkort meer informatie over het nieuws dat DMG / Mori Seiki in Hannover laten zien.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard”]

 

 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest