Gildemeister AG (de holding waaronder machinebouwer DMG valt) gaat aandelen terug kopen. In een persbericht zegt het management de teruggekochte aandelen eventueel te willen gebruiken voor overnamen. Gaat Gildemeister een consolidatie in de werktuigmachine-industrie in gang zetten?

32 miljoen euro

In totaal gaat het om 5,1 procent van alle uitstaande aandelen. Tot eind dit jaar koopt de machinebouwer maximaal 3.068.581 aandelen terug. Tegen de koers van gisteren zou dat een waarde vertegenwoordigen van ruim 32 miljoen euro. Overigens is de koers de laatste maanden fors gezakt: van ruim 17 euro afgelopen voorjaar naar 10,30 gisteren. In het persbericht zegt het management de ingekochte aandelen voor meerdere doelen in te kunnen zetten, maar in het bijzonder als waarde-onderpand voor een acquisitie.

Winst verdrievoudigt

Begin augustus liet Gildemeister ceo Rüdiger Kapitza zich nog heel positief uit over de gang van zaken bij de machinebouwer. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers verhoogde hij de verwachting voor de nieuwe orders naar 1,8 miljard euro en de operationele winst naar 100 miljoen euro. De operationele winst zou dan verdrievoudigen ten opzichte van vorig jaar.“Bij ons draait alles nog op volle toeren”, aldus Kapitza begin deze maand.  Gildemeister haalt de omzet en winst overigens niet alleen uit de machinebouw, hoewel dit in omvang gemeten de grootste activiteit is. Het bedrijf is ook actief in solartechniek, windenergie en energie-opslag en als derde tak de service.

 

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”] [google_plusone size=”standard”]

Geef een reactie

Pin It on Pinterest