De Ascamill T4 zoals Schiess die op de EMO heeft getoond

De Duitse machinebouwer Schiess gaat de markt voor portaalfrezers opschudden door het merk Aschersleben nieuw leven in te blazen. Levertijden bedragen straks niet langer dan een half jaar.

Middenklasse

Met de Ascamill T4 denkt Schiess de Europese concurrentie het vuur aan de schenen te leggen. Niet alleen vanwege de 20 tot 30 procent lagere prijs en het feit dat je voor deze machine van 6 meter lengte geen fundament nodig hebt, ook vanwege de snelle levertijd. Als de productie in 2012 eenmaal op gang is gekomen, wil Schiess binnen zes maanden na bestelling de machines bij de klant geïnstalleerd hebben. Allemaal voordelen van de bijzondere Duits-Chinese samenwerking bij zowel de ontwikkeling als de productie van deze machine, die bedoeld is voor het middensegment van de markt. “Niet iedereen heeft zaken als lineaire aandrijvingen nodig”, legt Schiess directeur Torsten Brumme uit.

Duits-Chinees product

De Duitse machinebouwer is enkele jaren geleden ingelijfd door de Shenyang Machine Tool Corporation, de derde grootste machinebouwer ter wereld naar omzet gemeten. De nieuwe Ascamill, waarvan op de EMO het prototype werd getoond, krijgt een Chinese basis en West Europese componenten, zoals de Siemens-besturing en Siemens motoren. Door de basismachine in China te bouwen en deze af te bouwen in Duitsland, denktBrumme niet alleen goedkoper te kunnen zijn dan zijn concurrenten, maar ook sneller te kunnen leveren.

In het digimagazine dat deze week verschijnt, staat een uitgebreid verhaal over deze machine, die door Torsten Brumme bestempeld wordt als “het resultaat van globalisering”

 

Hieronder een timelap filmpje over de opbouw van de Ascamill T4 in Hannover

 

Meer informatie

Schiess

 

Pin It on Pinterest