MAG liet vorig jaar op de EMO deze elektrische spindel zien als onderdeel voor een vol-elektrische freesmachine.

Machinebouwer MAG krijgt voor de Europese activiteiten een nieuwe topman. De uit de lucht- en ruimtevaart afkomstige Gerald Weber wordt per 1 september de nieuwe CEO van MAG Europe Gruppe. De machinebouwer heeft het eerste half jaar van 2012 met een positief operationeel resultaat afgesloten.

 

Herstructurering op schema
MAG Europe ligt met het resultaat op schema wat betreft de herstructurering. Verleden jaar leed de machinebouwer nog een verlies van 30 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2012 is de omzet met 54 procent gestegen tot 341 miljoen euro en wist men voor 307 miljoen euro aan nieuwe orders binnen te halen. Als herstructureringskosten en andere eenmalige uitgaven niet meegeteld worden, schrijft de machinebouwer dit jaar weer zwarte cijfers. Het resultaat bedraagt dat enkele miljoenen euro’s. Het resultaat, zo schrijft het bedrijf in een persbericht, wordt vooral gedragen door betere marges en duidelijk lagere kosten.

Nieuwe topman
Gerald Weber komt bij Volkswagem, Daimler-Chrysler en Airbus vandaan. Hij wisselt per 1 september van positie, want momenteel maakt hij al deel uit van de raad van toezicht van MAG Europe Gruppe. Hij neemt nu het directeurschap op zich om de strategie van de groep verder uit te werken. MAG Europe Gruppe (met 1600 medewerkers en 5 productievestigingen in Duitsland) vormt samen met MAG IAS in de VS de MAG Gruppe. Eerder dit jaar heeft het moederbedrijf Goldman Sachs in de arm genomen om nieuwe investeerders te zoeken.

 

Meer informatie

MAG Europe Gruppe 

 

Pin It on Pinterest